DANS SPORTIV – Două medalii la Campionatul Naţional, seminar latino şi spectacol

552

Ultimele zile au fost marcate de trei evenimente importante pentru iubitorii de dans din Baia Mare şi nu numai: primele competiţii importante de dans sportiv (Campionatul Naţional al României şi Cupa Mureşul), un seminar de dansuri latino pentru adulţi şi un spectacol de dans cu şi pentru copii, ultimele două evenimente fiind organizate de Şcoala de dans Prodance 2000 Baia Mare.

Campionatul Naţional de Dans Sportiv al României, una din cele mai importante competiţii de dans din an, şi Cupa Mureşul au avut loc în perioada 2-4 martie, la Târgu Mureş. Competiţiile au adunat 800 de dansatori din toată ţara.

 • Rezultatele sportivilor din Maramureş:
  Clasa E 12-15 ani: 12-13. Luca Teofil Leşe – Anda Ioana Mureşan (Galactic)
  Clasa E standard -16 ani: 5. Simion Ştefan Marcu (Spria Top Dance) – Anamaria Dos (Teaca)
  Clasa E latino 10-11 ani: 7. Marc Pişcoran – Maia Temian (Rus Team)
  Clasa E standard 10-11 ani: 9-10. Marc Pişcoran – Maia Temian (Rus Team)
  Clasa E latino 12-13 ani: 9-10. Alex Rusu – Maya Rusu (Rus Team)
  Clasa E standard 12-13 ani: 4. Alex Rusu – Maya Rusu (Rus Team)
  Standard 16-18ani: 14. Andrei Mircea Lonca – Daria Maria Meseşan (Tango Baia Mare)
  Standard 19-34 ani: 3. Paul Ionuţ Rednic (Rus Team) – Roxana Lucaciu (Magnum VRD Timişoara); 13. Bogdan Vasile Suciu – Carina Iulia Breban (Prodance)
  Hobby 6-11 ani: 16. Darius Horaţiu Soporan – Ingrid Mathe (Tango)
  Open Basic Latino 12-15 ani: 7. Tudor Casian Sabău (Satu Mare) – Isabela Reif (Rus Team); 9. Sebastian Silaghi – Dalia Cristina Bărbos (Prodance)
  Open Basic Standard 12-15 ani: 2. Sebastian Silaghi – Dalia Cristina Bărbos (Prodance)

Un eveniment care a stârnit interesul iubitorilor de dansuri latino din Baia Mare a fost seminarul de pregătire organizat de Şcoala de dans Prodance 2000 cu doi instructori renumiţi din Cluj-Napoca: Andrada şi Bogdan Cotiso Nistorică. Lecţiile de salsa şi bachata s-au desfăşurat pe durata a două zile (3-4 martie), atât pentru dansatorii de nivel intermediar, cât şi pentru cei de nivel începător, evenimentul reunind 50 de pasionaţi ai acestor dansuri în cele 2 zile de workshop.
Şi copiii de la Şcoala de dans Prodance au participat la un eveniment de dans special pentru ei: Spectacolul „Bun venit, primăvară!”, desfăşurat luni, 5 martie, la Teatrul Municipal Baia Mare. Peste 100 de copii care urmează cursurile de dans la clubul băimărean au oferit mai multe momente de dans în cadrul unui spectacol cu sala plină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here