CURAJ ŞI IMPLICARE – 20 maramureşeni felicitaţi şi recompensaţi de poliţişti. Vezi motivul

465

Poliţiştii maramureşeni au derulat, de-a lungul ultimului an, mai multe acţiuni de reducere a criminalităţii. Iar pentru că paza bună trece primejdia rea, s-a mers pe ideea de prevenire.

Una din priorităţi a fost reducerea delicvenţei juvenile şi a victimizării minorilor. În total, s-au iniţiat zece proiecte educaţionale, respectiv şase campanii de prevenire, printre care “Vacanţă în siguranţă”, “Curaj civic” sau “Ora de net”. Informațiile furnizate de polițiștii de prevenire, de ordine publică și rutieri au ajuns la 6.518 beneficiari: elevi, părinți și cadre didactice.

Acţiuni de conştientizare a adulţilor

S-a încercat şi prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului, prin acţiuni de genul “Ai grijă la buzunare”. La fel, proprietarii de autoturisme au fost informaţi cu privire la incidenţa furturilor de şi din auto. Acestora li s-a atras atenţia să nu lase bunuri la vedere, în maşini. Peste 6.400 au beneficiat de activităţi. În privinţa prevenirii violenţei în familie, poliţiştii au derulat o acţiune, “Meriţi să trăieşti fără teamă”, împreună cu Episcopia Ortodoxă a Maramureșului. S-a mers şi pe ideea prevenirii accidentelor de circulaţie. Pentru că viteza este o cauză des întâlnită a evenimentelor rutiere, mesajul a fost „Te grăbeşti? Uite noul tău bolid!”, cu un scaun de rotile în prim plan. În acest sens, s-au împărţit stickere şoferilor. Ca o noutate în domeniul prevenirii, a fost înființată Comisia județeană de monitorizare, sub coordonarea poliției, alcătuită din cinci instituții MAI: Poliția Română, Poliția de frontieră, Jandarmeria, Direcția Generală Anticorupție și Agenția Națională Antidrog.

“Sunt un om responsabil”

Una din cele mai vizibile campanii derulată de această comisie, la inițiativa IPJ Maramureș, a fost Campania ”Sunt un om responsabil”, având scopul de susținere a spiritului civic și de a informa şi conştientiza cetăţenii cu privire la necesitatea implicării în lupta împotriva infracţionalităţii printre altele, prin reclamarea infracţiunilor şi a faptelor antisociale, respectarea normelor de convieţuire socială, netolerarea corupţiei, manifestarea unei atitudini vigilente.
“În semn de recunoştinţă pentru conduita adoptată şi spiritul civic dovedit, conducerea IPJ Maramureş a oferit 20 de diplome de mulţumiri şi felicitări cetăţenilor care s-au implicat activ în viaţa comunităţii şi au venit în sprijinul poliţiştilor, constituind un exemplu de reacţie şi curaj”, a explicat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here