CUPA ROMÂNIEI – Minaur eliminată din competiție, pe teren propriu, de CSM Bacău!

722

CS Minaur a părăsit azi Cupa României la handbal masculin, în optimile de finală ale competiției. Băimărenii au fost eliminați, surprinzător, de CSM Bacău după executarea aruncărilor de departajare de la 7 metri.

CS Minaur – CSM Bacău 26-27 (14-12, 23-23)

Minaur: Ciobanu (8 intervenții), Țenghea (1) – Kotrc 7 (4 din 7m), Brajovic 5, Haiduc 3, Buzle 3, Vojvodic 2, Cristescu 1, T. Botea 1, Bera 1, R. Nagy, Căbuț, Coric, D. Mureșan, Cip, Bușecan. Antrenori: Stephane Plantin, Alexandru Sabău și Răzvan Pop.

Bacău: Saldatsenka (15 intervenții, a apărat un 7m), Frewald, Tamaș – Drăgan 7 (2 din 7m), Tărîță 4, Bologa 3, Sadovyi 2, Crnoglavac 2, Păunică 2, Cotonghiu 1, Tărzioru 1, Păunescu 1, Huta, Gal, Serhel, Anton. Antrenori: Adrian Petrea și George Călin.

Aruncări de la 7m: 5-2 (transformate 4-2, a ratat Bera). Minute de eliminare: 6-6.

La aruncările de departajare de la 7m au marcat: Vojvodic, Kotrc, Brajovic / Crnoglavac, Drăgan, Serhel, Tărîță. Au ratat: Botea, Bera / Tîrzioru.

Minaur nu a putut conta în acest meci pe serviciile lui Alexandru Csepreghi (accidentat) și acest lucru a contat foarte mult în economia partidei. Prima repriză a fost plină de erori de pasare de ambele părți, marcându-se foarte multe goluri pe contraatac. Cu toată opoziția lui Saldatsenka, portarul oaspeților având o evoluție foarte bună (9 intervenții), băimărenii au intrat în avantaj la pauză (14-12).

Debutul reprizei secunde a aparținut gazdelor, care s-au desprins rapid la cinci goluri (18-13, min. 36). A fost momentul în care antrenorul băcăuanilor, Adrian Petrea, a solicitat time-out, decizie care avea să se dovedească a fi foarte inspirată. În continuare, oaspeții au marcat de patru ori consecutiv și diferența s-a redus la un singur gol (18-17, min. 41). Presiunea oaspeților a crescut și scorul a devenit egal (19-19, min. 49). Mai mult, CSM Bacău a preluat conducerea pentru prima dată în min. 53 (21-22). Băimărenii au rămas fără energie și inspirație pe final de meci, dar cu toate aceste ar fi putut obține victoria dacă Saldatsenka n-ar fi apărat aruncarea lui Brajovic, din min. 59 și 30 de secunde. Băcăuanii au avut ultimul atac, însă aruncarea de la 9 m executată de Crnoglavac în uiltima secundă s-a izbit de zidul băimărean.

La aruncări de departajare de la 7m, Saldatsenka și Ciobanu au apărat aruncările executate de Bera și Tîrzioru, în timp ce Botea a expediat mingea în bară.

Băcăuanii au obținut până la urmă o calificare meritată pentru că au jucat cu mai multă ambiție, în fața unui adversar, cel puțin teoretic, mai valoros.

Marius CÎMPIAN

 

1 COMENTARIU

  1. Visele de Final Four s-au spulberat.Conditiile au fost favorabile pentru realizarea acestui obiectiv,dar din pacate jocul prestat in ultimele 2 luni ,lasa mult de dorit.Clasarea pe podium la sfirsitul turului ne cam da ameteli,insa baietii au grija sa nu stam prea mult aici.Luna decembrie,traditional luna cadourilor,aduce pentru suporterii baimareni multa dezamagire.Baimarenii sunt linga echipa si la bine si la rau,dar nu pot fi alaturi de cei care doar se bucura de banul public si le este indiferent incotro se indreapta rezultatele.A venit vremea ca cei din conducere sa-si arate capacitatatea,altfel chiar daca azi au fost 450-500 de spectatori,pe viitor sunt sanse ca numarul acesta sa scada tot mai mult.Un lucru e sigur,daca vrem sa culegem puncte anul viitor trebuie luate masuri ACUM !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here