CUMPĂRĂTORI PRETENȚIOȘI – Prețurile apartamentelor și caselor, în creștere

225

Prețurile apartamentelor și caselor de pe piața imobiliară din Baia Mare sunt în creștere. Specialiștii spun că nu este o creștere semnificativă, respectiv de 2-3% în cazul apartamentelor vechi și de 1-maxim 2% pentru apartamentele noi. Extrem de căutate sunt apartamentele cu două camere la etaj intermediar, respectiv ultracentrale, însă problema este că acestea nu se prea găsesc.

“Piața imobiliară de la noi are o ușoară creștere, undeva pană în 3%. Cumpărătorii caută apartamente decomandate, zonă ultracentrală, etaj intermediar, doar că acestea lipsesc de pe piață. Găsim în schimb apartamente multe la parter sau etajul IV, dar nu sunt căutate și nu înțeleg de ce. În străinătate apartamentele de la etajul IV sunt cele mai dorite. Cumpărători sunt și pentru case în Baia Mare. Undeva la 120.000 euro, o casă cu cinci ari de teren, este un preț rezonabil. Ca de fioecare dată, locația contează, apoi amenajările interioare. Clienții sunt mai pretențioși, nu mai dau banii pe orice. Știți cum e, vanzătorul ar vinde cat mai scump, cumpărătorul ar cumpăra cat mai ieftin. Cererea și oferta dictează prețul până la urmă”, a declarat, pentru “Axanews.ro”, Zoia Bozău, specialist în imobiliare.

Pe piața imobiliară din Maramureș găsim garsoniere pentru care se cere 17.500 euro, apartamente cu două camere scoase la vanzare cu 49.500 euro sau apartamente cu trei camere, zonă ultracentrală, pentru care se cere aproape 70.000 de euro.

Dragoș HOJDA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here