CULTURĂ – Studiul monografic despre contribuţia băisprienilor la Marea Unire a fost lansat (GALERIE FOTO)

372

Eveniment cultural de amploare în Baia-Sprie, vineri, 28 decembrie 2018, începând cu ora 15.00. În sala de festivităţi de la Pensiunea Rustic Baia Sprie (lângă Sala de Sport a oraşului Baia Sprie), Primăria şi Consiliul Local Baia Sprie, prin Casa de Cultură Baia Sprie, au lansat volumul monografic “Contribuţia românilor din Baia Sprie, Tăuţii de Sus, Chiuzbaia şi Satu Nou de Sus la Marea Unire”.

Volumul care îi are ca autori pe Gheorghe Munteanu şi Alexandru Daniel Costin, respectiv pe Sorin Todoran în postura de coordonator a fost realizat în cadrul proiectului “100 de ani de la Marea Unire”. Partenerul proiectului a fost Luminiţa Mureşan – Elsyline. Lansarea volumului a fost urmată de un concert folk.

“Comunitatea orașului Baia Sprie a marcat ieri cu succes finele anului Centenar prin lansarea volumului: Studiu Monografic “Contribuția Românilor din Baia-Sprie, Satu Nou de Sus, Tăuții de Sus și Chiuzbaia la Marea Unire”. Am trăit astfel împreună momente solemne de mândrie națională și locală. Mulțumim domnului director Teodor Ardelean, domnului Marian Ilea, domnului Nicoară Mihali și tuturor celor care au fost alături de noi”, au precizat reprezentanţii Primăriei Baia-Sprie.

“Studiul monografic lansat în Baia-Sprie cuprinde o parte a unei eventuale monografii a oraşului. Pentru a o realiza, e nevoie de un colectiv specializat în aşa ceva. Deocamdată, studiul acesta exploatează numai personalităţi româneşti, cu aport la înfpătuirea Marii Uniri. E adevărat că, într-o altă secţiune a studiului monografic sunt trecute în viteză şi statistic etape ale evoluţiei oraşului. E un prim pas făcut pentru o necesară monografie a acestei comunităţi”, a precizat scriitorul Marian Ilea, cel care semnează prefaţa lucrării.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here