CULTURA MONDIALĂ – Discuții pe tema monumentelor UNESCO în Maramureș

143

Maramureșul va fi gazdă în acest final de săptămână la un seminar care se anunță extrem de interesant prin prisma subiectelor abordate și anume monumentele UNESCO.

În organizarea Direcției Județene pentru Cultură Maramureș, împreună cu Institutul Național al Patrimoniului și Institutul de Arheologie Iași, seminarul „Evaluarea monumentelor inscrise in Lista Patrimoniului Mondial si Raportarea Periodică” se va întinde pe durata a două zile.

Deschiderea oficiala va avea loc vineri, 20 septembrie 2019, ora 9.00, Sala Bogdan Voda, Palatul Administrativ (intrarea Consiliului Judetean). Printre subiectele abordate se numără „Cetățile dacice din Munții Orăștiei (1999), Biserici din Moldova, sate cu biserici fortificate din Transilvania, Biserici de lemn din Maramures, respectiv aspecte privind promovarea patrimoniului cultural in mediul online, resoectiv Paduri stravechi si seculare de fag din Carpati si alte regiuni ale Europei.

Nu va lipsi o vizită de studii la Bisericile de lemn înscrise în Lista patrimoniului mondial Biserica de lemn „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavril” Plopiş, Biserica de lemn „Cuvioasa Paraschiva” Deseşti, vizionarea Colecţiei de piese etnografice şi artă populară a restauratorului Mihai Covaci din Deseşti.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here