CULMEA ABSURDULUI ÎN MARAMUREŞ – Salarii de minus 300 de lei şi bani imputaţi persoanelor decedate. Vezi cum e posibil

1056

Situaţii absurde în Maramureş! La o instituţie publică din judeţ, ca urmare a implementării modificărilor de legislaţie, au apărut… salariile negative. Tradus din română în română, unii angajaţi ar trebui să vină cu bani de acasă pentru a putea munci. Nu e numai asta! Unor persoane decedate li se impută bani!

Cazurile demne de Dosarele X se petrec la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Maramureş, iar vina pentru situaţii aparţine statului român. “Avem o persoană care este încadrată cu o oră la o staţie hidrometrică. Contribuţiile i se reţin de la 1.900 de lei, cu toate că primeşte lunar suma de 388 de lei pe lună. Din suma iniţială se reţin 650 de lei, deci salariul acelei persoane este negativ. Ar trebui să aducă bani de acasă. Sperăm să rezolvăm problema, am apelat la conducerea naţională”, a spus Laura Fărcaş, economist în cadrul SGA Maramureş.

# Sume imense imputate angajaţilor
Însă, uneori, chiar conducerea centrală a Apelor Române este cea care le-o “dă la gioale” propriilor angajaţi. “Au fost situaţii în care angajaţilor le-au venit plăţi nedatorate. Astfel, angajaţii au fost acţionaţi în instanţă de ANAR (n.red. – Administraţia Naţională Apele Române), pentru recuperarea acestor plăţi nedatorate. Iar aceste sume au fost acordate pentru indemnizaţia pentru creşterea copilului, ajutor pentru operaţii de boli grave, ajutor de înmormântare sau plăţi compensatorii pentru pensionare. Au venit sume de la câţiva zeci de lei la câteva zeci de mii de lei. De exemplu, unei persoane decedate i-a venit de plătit o sumă de aproape 7.000 de lei. Încercăm să rezolvăm problema în cauză”, a explicat Andrei Terec, liderul Sindicatului Liber SGA Maramureş.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here