CU OCHII PE NOI – Furtuna din Baia Mare a devenit… internațională. Imaginile, urmărite pe tot globul (VIDEO ȘI FOTO)

2249

Furtuna violentă care s-a abătut asupra municipiului Baia Mare a fost vizionată în toată lumea. Imaginile cu grindina cât un ou, zgomotul generat de căderea acesteia, dar și cu acoperișurile care au căzut ca niște foi de hârtie au făcut înconjorul lumii.

Meteorologi și pasionați de meteorologie, dar și internauți iubitori de senzațional au urmărit, cu sufletul la gură, imaginile surprinse în municipiul Baia Mare. Zeci de mașini au fost avariate de grindina uriașă.

Mai multe blocuri au rămas descoperite după ce acoperișul s-a făcut praf pe asfalt ori în grădini. Ba pe unele blocuri se observă locurile în care grindina care a lovit pereții blocurilor cu putere. Să nu mai vorbim despre capotele ori plafoanele unor autoturisme, izbite de bucățile uriașe de gheață. Asta într-un caz fericit, întrucât mulți maramureșeni s-au trezit cu parbrizul făcut țăndări.

Ferestrele multor maramureșeni s-au făcut țăndări ca urmare a vântului care a atins, la rafale, 104 km/h. Așadar, am fost aproape de un uragan, pe care scara Beaufort (cu 12 trepte) îl confirmă atunci când viteza atinge 119 km/h. Așadar, am avut o a doua microtornadă în mai puțin de doi ani. În plus, vuietul grindinei și a vântului au băgat în sperieți oamenii, care s-au temut de ce este mai rău. Iată o galerie de imagini video și foto, multe dintre ele preluate și comentate ori apreciate de străinii care sunt fani ai celor de la Severe Weather Europe sau Cyclone of Rhodes. Unii maramureșeni se aflau în spatele ferestrelor de acasă, de la muncă sau… în autobuz.

Englezoaica Rebecca a comentat că nu a mai văzut așa ceva. O internaută din Filipine, Laufa, a comentat că imaginile îți taie răsuflarea. Un român, Ion, a ripostat, cu substrat, postând o imagine cu tăierile masive de pădure. Un alt român, Mihai, a spus că șarpantele sigur au fost realizate de niște… meseriași. Au mai comentat și internauți din Norvegia, Danemarca, Spania, Ungaria și România.

Cătă ȚINEGHE

The noise! Caught in a bus during today's severe hailstorm in Baia Mare, Romania! May 28th. Report: MM Ro / Cyclone Of Rhodes

Publicată de Severe Weather Europe pe Marţi, 28 mai 2019

Big damage to cars in Baia Mare, Romania today, May 28th after a severe hailstorm! Report: Jurnal de Vreme

Publicată de Severe Weather Europe pe Marţi, 28 mai 2019

Citește și

ACTUALIZARE 5 – IMAGINILE DEZASTRULUI – A fost microtornadă! Prăpăd și un cod roșu întârziat! Acoperișuri azvârlite ca niște coli de hârtie și mașini ciuruite de grindină în Baia Mare(VIDEO ȘI FOTO)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here