CU OCAZIA HRAMULUI – A fost târnosită biserica mănăstirii Borșa-Pietroasa

780

Miercuri, 29 august, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului și Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, arhiereu-vicar, au târnosit biserica mănăstirii Borșa-Pietroasa, protopopiatul Vișeu. Evenimentul s-a desfășurat cu ocazia sărbătoririi hramului mănăstirii, “Tăierea capului Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul”.

Manifestările religiose desfășurate cu această ocazie au debutat marți, 28 august, când a avut loc, la ora 18, Slujba Privegherii.
Slujba de Sfințire a bisericii de lemn, construită în stil maramureșean, desfășurată ieri, a fost urmată de Sfânta Liturghie, oficiată de cei doi înalți ierarhi, însoțiți de un sobor de preoți.
La eveniment au participat sute credincioși din zonă, dar și din protopopiatele învecinate, care au fost invitați, după slujbă, la masă.
“Situată într-un cadru natural foarte frumos,la poalele Pietrosului din Munții Rodnei, mănăstirea cu hramul <<Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul>>, este, deopotrivă, lăcaș de închinăciune și de rugaciune pentru credincioși și pelerini, dar și popas duhovnicesc pentru turiștii aflați în trecere prin zonă.
|n data de 26 octombrie 2007, IPS Iustinian Chira, Arhiepiscopul Maramureșului și Sătmarului, înconjurat de un sobor de preoți și credincioși, a pus piatra de temelie a mănăstirii.
Complexul monahal cuprinde corpul de chilii cu două nivele, două ateliere (unul de pictură și unul de croitorie) și o păstrăvărie.
Obștea mănăstirii Borșa-Pietroasa numără nouă viețuitoare, povățuite de părintele duhovnic Ieromonah Ambrozie Piticari și maica stareță Monahia Ioanichia Timiș“, precizează Episcopia Maramureșului și Sătmarului.

Marius CÎMPIAN

Mai multe știri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here