CU LEMNELE FURATE – Se fură cu… căruțele în Maramureș! Un căruțaș beat a… adormit pe o strada din Sighet, cu lemnele în atelaj

370

O autoutilitară şi trei atelaje hipo care transportau material lemnos de diferite esenţe, fără a deţine documentele necesare, au fost oprite de poliţişti.

Pe DC 56 Poiana Botizii, poliţiştii Secţiei 7 Suciu de Sus au oprit pentru control o autoutilitară cu remorcă care transporta conform avizelor de însoţire, cantitatea de 10,03 mc lemn de foc esenţă fag şi brad, pe autoutilitară şi 16,03 mc lemn de foc esenţă fag şi brad, pe remorcă.

„În urma controlului şi remăsurării volumului de masă de pe autoutilitară şi remorcă de către organele silvice din cadrul Ocolului Silvic Strâmbu Băiuţ, s-a stabilit faptul că materialul lemnos nu corespunde din punct de vedere al cantităţii totale întrucât cantitatea avută pe autoutilitară, era de 15,12 mc, cu plus de 5,09 mc. faţă de cantitatea înscrisă în aviz, iar pe remorcă, cantitatea de material lemnos era de 18,05 mc cu plus de 2,2 mc faţă de cantitatea înscrisă în aviz. S-a procedat la ridicarea în vederea confiscării a cantităţii de 7,29 mc lemn rotund esenţă fag şi brad în valoare de 1 195,56 lei, aceasta fiind predată în custodie organelor silvice din cadrul Ocolului Silvic Strâmbu Băiuţ Administratorul firmei de transport, un bărbat de 37 de ani, din Borşa a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr.171/2010”, a explicat Cecilia Grozavu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș.

# Căruțaș sancționat după ce a adormit în mijlocul străzii
Alţi trei bărbaţi care transportau ilegal material lemnos cu căruţele, au fost sancţionaţi de poliţişti la Mireşu Mare şi Sighetu Marmaţiei. Totodată 2,7 mc de material lemnos de diferite esenţe au fost confiscaţi. În cazul de la Sighet, vorbim despre bărbatul care a fost găsit dormind… în căruță.

În Sighetu Marmației, în apropiere de Dealul Solovan, un căruțaș aflat în stare avansată de ebrietate, a adormit în atelaj, chiar în mijlocul străzii Simion Bilțiu Dăncuș. Văzând că stăpânul nu-i dă nicio comandă, nici calul nu s-a clintit din loc. La un moment dat, la fața locului, a ajuns un echipaj al Poliției Rutiere, care l-a întrebat de sănătate pe căruțaș. Acesta nu a putut explica nici ce e cu lemnele cu care umpluse căruța până la refuz.

“În acest caz, polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională, în baza OUG 195 din 2002, privind circulația pe drumurile publice. Pentru încălcarea a trei aspecte din lege, bărbatul a fost sancționat contravențional cu o amendă totală în valoare de 1.450 de lei. Ca o măsură complementară, materialul lemnos pe care îl transporta a fost confiscat”, a explicat, pentru AxaNews.ro, Cecilia Grozavu, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș.

Nu este primul caz de confiscare a materialului lemnos, însă este pentru prima dată când un participant la trafic adoarme, pur și simplu, în mijlocul străzii, ca urmare a consumului excesiv de alcool. Așadar, căruțașul a fost sancționat și pentru că el conducea căruța în stare de ebrietate, dar și pentru că nu a putut prezenta documente pentru lemnul transportat.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here