CU CÂT MAI REPEDE, CU ATÂT MAI BINE – Lucrările pe Valea Izei avansează în mod alert

32

Lucrări importante de reabilitare a infrastructurii rutiere se desfășoară în această perioadă pe DJ 186 Valea Izei. Administrația județeană se declară mulțumită de modul în care muncitorii își fac treaba pe acest drum, cel puțin deocamdată. Vizitele în șantier sunt destul de dese, autoritățile județene dorind să vadă modul în care se lucrează la acest drum.

La Ieud, lucrările de reabilitare a DJ 186 Valea Izei străbat partea de jos a comunei Ieud, în locul numit Ieudișor și se întind pe o suprafață de aproximativ 1,5 kilometri. Aici, potrivit edilului Nicolae Traian David, au loc schimbări de podețe, rigole și șanțuri betonate, dar se lucrează și pentru consolidarea drumului.

”Șantierul a fost deschis în Ieud în urmă cu aproximativ trei săptămâni, iar execuția merge în ritm alert. Sunt montate semafoare pentru a veni în sprijinul șoferilor, iar relația cu executantul este una foarte bună. Colaborăm cu toții: administrația locală, administrația județeană, constructor și cetățeni și sunt convins că, în câteva luni, vom avea un drum pe Valea Izei așa cum ni-l dorim cu toții, de mai bine de trei decenii”, a declarat primarul Nicolae Traian David.

De cealaltă parte, șeful administrației județene, Gabriel Zetea, aflat la a doua vizită pe Valea Izei în ultimele săptămâni, s-a declarat mulțumit de felul în care avansează lucrările de reabilitare a DJ 186. ”Când colaborăm cu un constructor serios, lucrurile merg foarte bine. Am început un proiect în acest mandat, l-am depus la finanțare, am obținut banii necesari, am reușit să îl licităm și să avem un câștigător, s-a finalizat proiectul tehnic și studiul de fezabilitate, iar muncitorii sunt în teren zi de zi, de aproximativ două luni de zile.  Pentru a atrage cât mai mulți turiști, dar și pentru a-i convinge pe cei plecați în afara granițelor țării să revină acasă, trebuie să le oferim condiții cât mai bune de trai”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here