CS Minaur – Ioachim Făt: “Am refuzat să lucrez cu acest antrenor!”

989

“Consiliul de Administrație al Clubului Sportiv Minaur Baia Mare s-a reunit astăzi, 22 februarie, pentru a decide modul de funcționare din perspectivă administrativ – economică și sportivă până la sfârșitul sezonului, respectiv strategia pe termen scurt până în iulie 2020.

Potrivit hotărârii Consiliului de Administrație al CS Minaur Baia Mare, doamna ec. Raluca Mureșan, contabil șef al clubului a devenit director interimar, în urma demisiei lui Ionuț Marta, ocupantul acestei onorante funcții. De asemenea, membrii CA au decis înlocuirea lui Ionuț Marta din funcția de team manager al echipei masculine de handbal cu fostul remarcabil jucător al echipei de aur a Minaurului, domnul Adi Popovici, care își va păstra și funcția de președinte al Consiliului de Administrație. Mandatul lui Ionuț Marta încetează la data de 1 martie 2019.

După cum vedem, dl Ioachim Făt nu a fost numit team-manager la echipa de handbal băieți și nici n-a ajuns Daniel Kotecz director general interimar, așa cum se povestea. Lui Daniel i-a fost propus postul de interimar, însă din punct de vedere legal nu putea deține acest post fiind obligatoriu ca director general să fie un angajat al clubului cu contract de muncă, după cum ne-a precizat dl Kotecz.

L-am întrebat și pe dl Ioachim Făt de ce nu a acceptat funcția de team-manager la echipa de băieți. “Consiliul de Administrație mi-a propus să fiu team-manager la masculin și să lucrez cu antrenorul de acum. Am refuzat să lucrez cu un antrenor fără onoare, care după șase înfrângeri consecutive a spus că își dă demisia doar dacă primește salariul până la sfârșitul anului. Minaur a ajuns o vacă de muls pentru mulți oameni care se cred atotștiutori în handbal. Atâta timp cât CA va permite acest lucru, nici performanță nu va fi” – a declarat în exclusivitate pentru axanews.ro dl Ioachim Făt.

Tot dl. Făt precizează mai apoi: “Nu accept să lucrez cu un Consiliu de Administrație care are doar interese personale. Pe dl Viman și pe dl Negruț îi intereseaza echipele unde sunt dânșii directori, să își impună dânșii jucători și antrenori la echipă. Ceea ce, după mine, este conflict de interese. Eu nu mai fac parte din CA al CS Minaur de mai bine de un an.”

Astea sunt noutățile. Mai apoi, se vorbește de răutatea bucureștenilor și a unor “nefericiți turiști”, care au ucis HCM Baia Mare (acest club este în insolvență la Tribunalul Maramureș, (dosar 1183/100/2016 din 03.06.2016), la categoria “faliment”. HCM a intrat în insolvență cu niște datorii uriașe, peste un milion de Euro.

Se mai spune că s-a muncit bine pentru renașterea sportului sub formula CS Minaur, ceea ce este adevărat. Există trei echipe care se străduiesc, care sunt finanțate din bani publici și pe care toată lumea le vrea cât mai sus.

E destul de greu de lucrat și în condițiile în care la fiecare entitate în parte sunt datorii reprezentând salarii neachitate. Cel puțin pe luna decembrie, dar în curând va intra “în rol” și luna ianuarie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here