CRIZA SALARIILOR DIN SĂNĂTATE – Sorina Pintea promite că va rezolva situația

561

Noua lege a salarizării bugetarilor a creat cele mai mari nemulțumiri în sistemul sanitar. Astfel, dacă medicii, în general, s-au ales cu retribuții mărite, există forte multe situații în care asistentele medicale și personalul auxiliar au primit salarii mai mici. Din această cauză în Sănătate au fost organizate mai multe proteste spontane, o grevă generală fiind anulată în ultimul moment.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, susține că situația se va reglementa începând din această lună. Promisiunea a fost făcută ieri la cursul de perfecționare cu tema: “Noutăți în domeniul salarizării și acordarea sporurilor în sistemul sanitar. Aprobarea și modificarea structurilor unităților sanitare”.
La acest eveniment participa peste 175 de manageri de spital și directori de resurse umane și salarizare din unitățile sanitare din țară.
Ministrul Sănătății a prezentat reglementările din domeniul salarizării în sistemul de sănătate care vor intra în vigoare începand cu data de 1 mai 2018.

“Dupa intrarea în vigoare a reglementarilor ce fac obiectul unei ordonanțe de urgență care va fi supusă aprobarii în ședința de guvern de mâine (n.r. azi), se creează cadrul legal necesar pentru ca niciun angajat din sistemul sanitar să nu obțină venituri sub nivelul celor aferente lunii februarie 2018. Însă, pentru ca acest lucru să se întample, managerii unităților sanitare trebuie să aplice în litera legii toate aceste prevederi. Va fi intocmită o procedură de aplicare a reglementărilor în domeniul salarizării”, a declarat Sorina Pintea, precizează Ministerul Sănătății.

Marius CÎMPIAN

Mai multe știri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here