CRIZA COVID-19 – Încă două țări au inclus România pe lista roșie

114

Evoluția îngrijorătoare a pandemiei de Covid-19 în România, determină tot mai multe țări să includă țara noastră pe lista roșie și să impună restricții dure pentru români. Ultimele două țări care au luat această decizie sunt Belgia și Cehia.

Locuitorii din 24 de județe din România sunt plasați, începând de sâmbătă, 1 august, în „zona roșie”, de către autoritățile belgiene. Este vorba de județele: Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu, Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea, Arges, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea.

Acest lucru înseamnă că vor fi obligatorii carantina și testarea pentru persoanele care provin din aceste județe și care vor să călătorească în Belgia, transmite Ministerul Afacerilor Externe (MAE) belgian. Restul României rămâne în zona portocalie (sunt recomandate carantină și testare).

De asemenea, Cehia a introdus România pe lista roșie, iar de azi, 3 august, trebuie să fie respectate anumite măsuri. Imediat după intrarea pe teritoriul Cehiei, românii trebuie să își notifice sosirea, telefonic sau prin alt mijloc de comunicare, la Direcției de Sănătate Publică pe raza căreia se află locul de reședință declarat (hotel, locuință) și să se supună, pe cheltuială proprie, testării pentru COVID-19, în situația în care autoritatea de sănătate publică nu a dispus alte măsuri de carantină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here