CRIMINALITATE ECONOMICĂ – Prejudicii recuperate de peste 2,3 milioane lei, în nouă luni, în Maramureş

395

Criminalitatea economică rămâne o componentă importantă în aria infracţională din Maramureş. O mulţime de cetăţeni încearcă să fenteze legea, iar uneori, chiar reuşesc. Asta, până când pe fir intră oamenii legii.

În contextul activităţilor de prevenire şi combatere a faptelor de evaziune fiscală, în decurs de nouă luni de zile, au fost înregistrate pe această linie, 37 dosare penale, au fost soluţionate 54 dosare penale şi au fost recuperate prejudicii în valoare totală de 2.389.580 lei. Totodată, au fost aplicate 404 sancţiuni contravenţionale şi indisponibilizate sau confiscate diferite categorii de bunuri precum şi sume de bani în numerar.

“Pe domeniul contrabandei cu produse din tutun, la nivelul judeţului Maramureş au fost înregistrate 119 dosare penale în care se cercetează 180 infracţiuni care privesc comiterea unor fapte de contrabandă şi alte fapte conexe. De asemenea, au fost indisponibilizate 120.059 pachete ţigarete şi au fost aplicate 60 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de aproximativ 40.000 lei”, a precizat, pentru AxaNews.ro, Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here