“CRIMINAL MINDS” LA GRANIŢĂ – Noi episoade din serialul “Contrabandă în Maramureş” (GALERIE FOTO)

1295

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat peste 19.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, iar un cetățean român este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrarandă.

# Spaţiu special amenajat în portbagaj
Vineri, 6 iulie, în jurul orei 16.00, la nivelul Serviciului Teritorial PF Maramureș s-au desfășurat mai multe acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate. Pe timpul pe timpul acestora, un echipaj mobil al poliției de frontieră a depistat și oprit în trafic, pentru control, pe raza localității Ferești, un autoturism marca Peugeot, înmatriculat în România, condus de către cetățeanul român B.F., în vârstă de 34 de ani, domiciliat pe raza judeţului Hunedoara. “În urma controlului efectuat asupra mașinii, în portbagaj a fost descoperit un spațiu special amenajat, fapt pentru care șoferul şi autovehiculul au fost duși la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.
În urma efectuării unui control amănunțit, în spațiul special amenajat au fost descoperite mai multe pachete cu țigări de proveniență ucraineană, iar în urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 2.730 de pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 32.000 lei”, a precizat Radu Lungu, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei.
Drept urmare, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. De asemenea, autoturismul în valoare de 22.000 lei, folosit la transportul țigărilor, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

# Urmărire pe străzile din Sighetu Marmaţiei
Un echipaj mobil de la STPF Maramureș a depistat în trafic, vineri, în jurul orei 20.30, un autoturism marca Audi, suspect că transportă țigări de proveniență ucraineană. În momentul în care conducătorul auto a observat echipajul poliției de frontieră, a demarat în trombă continuându-și deplasarea în mare viteză.

“Imediat, colegii noștri au trecut la urmărirea mașinii, iar la scurt timp aceasta a fost descoperită, abandonată, pe o stradă de pe raza municipiului Sighetu Marmației. Din primele verificări, în mașină au fost observate mai multe colete cu țigări iar în urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 10.490 pachete de țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 123.000 lei, cantitate care a fost ridicată în vederea confiscării”, a mai explicat Radu Lungu. În cauză, se fac cercetări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale iar autoturismul folosit la transportul țigărilor a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

# Ţigări introduse în ţară cu drona
Tot în data de 6 iulie 2018, în jurul orei 16.30, un alt echipaj din cadrul STPF Maramureș, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a descoperit într-o zonă muntoasă, greu accesibilă, cinci colete cu țigări care erau ascunse în vegetație. Acestea au fost duse la sediul poliției de frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.450 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 29.000 de lei.În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.
Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmației au descoperit abandonate, în zona de responsabilitate, 680 pachete țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 8.000 lei. Din primele verificări, a rezultat faptul că țigările au fost introduse ilegal în țară cu ajutorul unui aparat de mici dimensiuni, mai exact o dronă. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări în vederea depistării persoanelor implicate în activitatea infracțională, conform ITPF Sighetu Marmaţiei.  O altă captură a avut loc în judeţul vecin, Suceava, aflat, de asemenea, în aria de administrare a ITPF Sighetu Marmaţiei.

Cătă ŢINEGHE

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here