CRIMĂ LA INDIGO – O fetiţă de 7 ani a fost violată şi ucisă ca şi Estera, în Baia Sprie. Vezi întreaga poveste

3000

Puţini ştiu că un caz terifiant şi cu multe asemănări cu cel al Esterei, s-a produs în urmă cu un deceniu, la începutul anului 2008. În data de 28 februarie, trupul neînsufleţit al unei fetiţe de şapte ani a fost găsit la marginea unei păduri din oraşul Baia Sprie, la două ore după ce părinţii acesteia, îngrijoraţi că fata nu a ajuns acasă de la şcoală, i-au anunţat dispariţia. Corpul Denisei a fost descoperit sub un morman de frunze, plin de sânge şi cu urme de violenţă îndeosebi în zona feţei, lângă o mină, într-o zonă greu accesibilă de la marginea oraşului maramureşean.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Maramureş au declarat, la acel moment, că dispariţia a fost anunţată în jurul orei 16.30, iar, dupa circa două ore, fetiţa a fost găsită fără suflare. Denisa a plecat în acea zi de joi, dimineaţă, la şcoala din Baia Sprie, iar la 12.00, s-a îndreptat spre casă. Drumul până acasă îl parcurgea de obicei în şapte minute, astfel încât părinţii ei au intrat în panică în momentul în care aceasta nu a ajuns acasă nici după o oră. Tatăl fetiţei a spus că au început să o caute, iar un băiat din zonă le-a spus că a văzut-o “cu 50.000 de lei (n.red. – acum 5 lei) în mână cum urcă singură pe o străduţă lăturalnică”. Mătuşa copilei a declarat că în momentul în care a fost găsită avea “toată faţa lovită”. Bunica a spus că nepoata ei avea smulşi cerceii din urechi şi era “toată plină de sânge şi umflată”. Potrivit poliţiştilor, un astfel de caz nu a mai fost semnalat în Baia Sprie.

# Criminalul, un adolescent, unchiul fetiţei
La scurt timp, verişorul fetiţei, un adolescent în vârstă de 17 ani a fost acuzat de moartea fetiţei de şapte ani, găsită fără suflare şi desfigurată, la marginea unei păduri din oraşul Baia Sprie, anchetatorii stabilind că fetiţa a murit din cauza unor leziuni provocate de un raport sexual. Reprezentanţii Parchetului Tribunalului Maramureş au declarat că “autopsia victimei a indicat că moartea acesteia a fost violentă şi a fost cauzată de leziunile provocate cu prilejul raportului sexual”, conform Mediafax. Oamenii legii au spus că, în urma dovezilor adunate de procurorul criminalist şi poliţiştii din cadrul IPJ Maramureş, s-a stabilit că minorul L.I., în vârstă de 17 ani, a întreţinut cu minora un raport sexual împotriva voinţei acesteia, context în care i-a cauzat leziunile corporale ce au condus apoi la deces. Procurorii au mai anunţat, la acel final de februarie 2008, că adolescentul va fi supus unei expertize psihiatrico-legale pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul comiterii faptei. Adolescentul a fost cercetat penal pentru comiterea infracţiunii de viol, urmat de moartea victimei.

# Criminalul a avut discernământ când a comis fapta!
După aproximativ două săptămâni, s-a constatat că tânărul I.L., principalul suspect în oribila crimă petrecută în Baia Sprie, în urma căreia o fetiţă de şapte ani a fost tâlhărită, violată şi apoi omorâtă, a avut discernământ. El a fost arestat preventiv pentru 19 zile. Specialiştii de la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei, unde I.L. s-a aflat timp de doua săptămâni pentru expertiza psihiatrică, au dat verdictul: adolescentul de 17 ani s-a aflat în deplinătatea facultăţilor mintale, în momentul în care şi-a ucis nepoata, pe Denisa. Astfel, în 9 martie, ucigaşul a fost arestat preventiv pe o perioadă de 19 zile pentru comiterea infracţiunii de viol urmat de moartea victimei şi furt calificat. Până la finalizarea cercetărilor, adolescentul a rămas în arestul IPJ Maramureş. “Imediat după ce l-au prins, am zis că nu o să îl mai caut. Dar nu-mi pot lăsa fiul de izbelişte. Trebuie să îmi fac datoria de mamă. Voi face tot posibilul să îl ajut, atât cât voi putea. De fiul meu nu mai ştiu nimic de când a fost internat. Asta i-a fost soarta. O să îşi ispăşească pedeapsa pentru ceea ce a făcut. Îmi pare rău că şi-a distrus tinereţea şi viitorul”, a declarat mama criminalului, citată de Libertatea.

# Foarte mult sânge rece…
S-a constatat, în timpul anchetei, că ucigaşul a aşteptat-o pe micuţă în faţa şcolii unde era elevă, i-a oferit cinci lei, a dus-o în pădure şi a violat-o. De teamă că fata ar putea spune familiei ce i-a făcut, criminalul a izbit-o cu capul de o buturugă până când ea şi-a dat ultima suflare. Cu sânge rece, i-a acoperit corpul cu frunze şi a plecat acasă, nu înainte de a-i fura cerceii din urechi. Tânărul a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru uciderea fetiţei de şapte ani. Culmea este că tânărul criminal inclusiv participase la căutarea micuţei, atunci când era de negăsit…

Cătă ŢINEGHE

Mai multe ştiri pe AxaNews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here