CRATERE BAIA MARE – Cartierul Săsar, lăsat cu “decupaje” în asfalt. Oamenii sunt nemulţumiţi (GALERIE FOTO)

304

Topirea zăpezii a scos la iveală şi primele gropi în asfalt în Baia Mare. Acest lucru se întâmpla în luna februarie, însă este ştiut faptul că nu se poate interveni eficient în reabilitarea infrastructurii stradale, până când valorile termice nu ajung la un nivel suficient de mare. Temperaturile au crescut în cele din urmă, iar angajaţii au ieşit la interval.

Imediat, s-au făcut decapări în tot oraşul, în unele zone numărul gropilor fiind relativ mare. S-au făcut decapări şi în cartierul Săsar, acolo unde a fost nevoie, respectiv pe strada Victoriei (tronson RFN – Facultatea de Litere), pe străzi ca şi Gheorghe Marinescu, Alexandru Odobescu sau Ciprian Porumbescu. Ba s-au făcut şi pe conexiunile dintre străzi, respectiv aleile de legătură, cum ar fi cea care leagă Dimitrie Cantemir de I.L.Caragiale. Lucru bun, de altfel, problema, însă, este alta. Preţ de zile întregi, asfaltul a rămas decapat.

# “Au făcut gropile mai adânci, mai aprubte!”
Pe reţelele de socializare au apărut şi primele nemulţumiri. “De două săptămâni, “au raşchetat” gropile de pe strada Ciprian Porumbescu, să le facă mai adânci şi mai abrupte. Sunt tocmai bune să îţi rupi maşina. Văd că nu se sinchisesc să le astupe. Nu e singura stradă din oraş unde au făcut asta. Nu înţeleg ce rost are să le “raşchetezi”, dacă nu le astupi”, a scris Levente.

“În ultima vreme, am tot văzut din astea. Însă, nicăieri nu am văzut să fie mai nasol decât pe Ciprian Porumbescu. Mai bine le lăsau aşa cum erau până când îşi făceau timp să intervină aşa cum trebuie. Eu ştiu că poţi să intervii eficient cu două utilaje. Când decapezi, tot vine în spatele tău al doilea utilaj şi toarnă asfaltul. Nu înţeleg de ce e nevoie să le decapeze şi să le lase aşa. Efectiv faci slalom printre cratere acum. Sper să vină şi să remedieze”, a opinat şi Cristian.

# “Îţi faci praf maşina dacă nu eşti atent!”
O situaţie similară se înregistrează pe aleea care leagă Cantemir de Caragiale, în spatele complexului RFN. “Am văzut că, în alte părţi, s-au apucat băieţii de treabă şi au reuşit să repare în timp util. Pe strada Victoriei, spre exemplu. Bine, dacă nu reparau acolo era dezastru, întrucât strada este foarte circulată. La fel, au asfaltat şi pe Marinescu, cum mergi pe lângă Facultatea de Litere către deal. Nu cred că era atât de greu să asfaltezi ca lumea. Este vorba despre două petice de asfalt. Noaptea, dacă nu eşti atent, îţi faci praf maşina. Iar partea proastă este că, fiind şi multe maşini, nu prea ai pe unde să ocoleşti. Cred că este bine că se fac plombările, însă ar trebui să se facă şi cu cap. Nu e normal să decapezi asfaltul şi să îl laşi aşa săptămâni întregi”, a reclamat şi Diana.

Băimărenii reclamă situaţii similare şi pe strada Victor Babeş, situată nu departe şi chiar şi pe străzi din alte cartiere, aşa cum ar fi Melodiei. “Măcar dacă puneau un indicator temporar acolo, să fie vizibilă decopertarea. Ăsta e lucru românesc. Mult noroc la schimbat bucşi şi rotule! Aşa va fi şi peste 20 de ani în ţara asta. Este anormal!”, a fost de părere Şerban.

# “Vom verifica de ce există acest decalaj!”
Viceprimarul municipiului Baia Mare, Marinel Rob, a explicat faptul că întreaga acţiune, la nivel de oraş, se face în baza unui program.

“Acţiunea de plombare este în toi. Mai întâi se intră cu frezatul, iar ulterior cu partea de plombare. Lucrările sunt împărţite între firmele care au câştigat. Au un program în baza căruia acţionează. Spre exemplu, pe bulevardul Traian încă nici nu au intrat cu partea de frezare, cu toate că sunt gropi. Însă, din câte ştiu, acţiunea trebuie să fie gata cât de repede. Vom verifica de ce există acest decalaj între frezare şi plombare, în unele zone din Baia Mare”, a explicat, pentru AxaNews.ro, Marinel Rob.

Cătă ŢINEGHE

Foto – Levente Tibor Czompa, AxaNews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here