COŞMAR DE SĂRBĂTORI – Maşini “prădate” de hoţi în cartierul Săsar din Baia Mare

2368

O întreagă telenovelă infracţională s-a produs în minivacanţa de Crăciun, în cartierul băimărean Săsar. Mai mulţi indivizi au dat lovitură după lovitură în parcările din zonă, plecând cu tot ce li s-a părut atractiv.

Cum a început totul

În weekendul premergător Crăciunului, mai mulţi proprietari de autoturisme cu domiciliul pe bulevardului Independenţei (tronsonul dintre RFN şi podul de la Kaufland) s-au trezit cu maşinile “prădate”. Mai precis, cinci autovehicule – patru autoturisme şi un microbuz – au devenit ţintele hoţilor. S-a furat orice, infractorii dovedind că pot să nu facă rabat de niciun obiect valoros. Culmea, cu câteva zile înainte, s-a încercat chiar furtul unui autoturism de mici dimensiuni, iar asta nu la adăpostu nopţii. Ba culmea, s-a reuşit, în schimb, furtul a două autoturisme, Volksvagen şi Suzuki. În data de 22 decembrie, poliţiştii băimăreni de la Investigaţii Criminale au descins în forţe, luând probe, pentru a identifica autorii.

Prins în timp ce încerca să fure o maşină

În noaptea de 22 spre 23 decembrie, un băimărean cu domiciliul pe strada Enescu (între complexul Albina şi Rectoratul Centrului Universitar Nord) s-a trezit cu maşina sa având avariile pornite. Atunci când a coborât în parcare, a găsit, la volan, un bărbat. Imediat, omul a sunat la 112, fiind solicitate echipaje ale poliţiei. Criminaliştii au încătuşat suspectul, care, de această dată, nu a avut nicio şansă. Însă, individul nu acţiona singur. Un alt bărbat, probabil partenerul de ilegalităţi, a izbutit să fugă, lăsând, totuşi, în spate, un indiciu important. Un Golf 3, de culoare gri. Nu mare le-a fost surpriza anchetatorilor atunci când au constatat că acesta avea plăcuţele de înmatriculare false. Evident, acesteau au fost sustrase de la alte maşini. În plus, în maşina cu pricina, au fost găsite şi elemente care i-au făcut pe anchetatori să deducă faptul că acestea au fost utilizate la furturi. Printre ele, unelte specifice cu care “prădau” autoturismele. Conform informaţiilor noastre, bărbatul identificat ar sta în zona Păltinişului şi nu ar fi la prima abatere de la litera legii.

Cercetări în curs

Poliţiştii maramureşeni au identificat autorul şi continuă cercetările. “Un tânăr în vârstă de 26 ani a fost surprins, în flagrant, în timp ce încerca să sustragă bunuri dintr-un autoturism parcat pe strada Enescu din Baia Mare. Pe numele acestuia, a fost întocmit dosar penal şi, în prezent, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt”, a declarat, pentru AxaNews.ro, Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

Şoferii, cu ochii în patru

Proprietarii de autoturisme din cartierul Săsar sunt, în continuare, în alertă. “Am văzut, de-a lungul mai multor nopţi, persoane dubioase care dădeau târcoale prin parcare. Într-una din zile, am vrut să sun la 112. Am văzut că erau vreo cinci care studiau maşina mea, apoi celelalte parcate în imedoata apropiere. Iniţial, am crezut că vor să fure capacele de la roţi. Apoi, m-am gândit la ce este mai rău. Să nu credeţi că nu s-au gândit să dea lovuituri numai pe Independenţei sau Enescu. Ei ţintesc zone liniştite, în care ei mizează că lumea doarme şi nu este atentă. Din nefericire pentru ei, sunt şoferi foarte atenţi şi cred că soluţia este să suni la 112 atunci când vezi ceva anormal”, a afirmat Andrei G., posesor de autoturism din cartierul Săsar.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here