CORONAVIRUS – Numărul persoanelor care vin din Italia în Maramureș crește de la o oră la alta

191

Numărul persoanelor care se întorc din Italia în țară crește de la o oră la alta. În total, spre exemplu, au venit ieri în județ un număr de 46 de persoane, potrivit datelor oficiale comunicate de Prefectura Maramureș.

De asemenea, oficial s-a anunțat că foarte mulți din maramureșenii care lucrează în Italia s-au întors în țară din alte regiuni ale Italiei, unde nu a ajuns coronavirusul.

Autoritățile județene au anunțat că maramurelenii care vin din Italia, regiunea Lombardia și Veneto, precum și rudele acestora care domicializă la aceeași adresă bau obligația de a nu părăsi domiciliul declarat pentru o perioadă de două săptămâni de la sosirea din țară.

Astăzi a avut loc ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență Baia Mare, iar cei de la Spitalul TBC au anunțat că a crescut consumul de substanțe dezinfectante de trei ori cantitativ și de 10 ori ca valoare. Adică măștile au ajuns ca preț de achiziție la 2,8 lei. În Baia Mare au revenit din Italia 28 de persoane

Autoritățile din Satu Mare au anunțat că în cele trei puncte de trecere a frontierei de la Petea, Urziceni și Halmeu se află personal medical și cameră specială în caz de nevoie. Fiecare persoană care vine dintr-o zonă de carantină este verificată, completează un chestionar și i se recomandă să stea 14 zile în carantină la domiciliu.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here