CORONAVIRUS – Maramureșenii au început să se pârască unul pe altul

25566

Maramuresul a intrat de azi într o noua faza în ceea ce privește tot ceea ce înseamnă coronavirus. Dacă pana ieri la nivel de județ nu aveam persoane în carantina, de azi avem astfel de persoane.

Primarul din Borșa, Ion Sorin Timiș recunoaște ca telefoanele de Urgență sunt asaltate cu apeluri despre persoanele care au venit din Italia, nu respecta cerințele impuse de autorități și circula prin oraș, întra în baruri și magazine fără sa respecte carantina la domiciliu timp de 14 zile de când au ajuns în Borșa.

Vestea buna deocamdată este ca niciun borsean nu este confirmat cu aceasta boala. Cel puțin deocamdată. În continuare administrația locala face apel către borsenii sa nu ia în derâdere aceasta boala.

„Direcția de Sănătate Publică Maramureș recomandă ca persoanele care vin din Italia să stea acasă timp de cel puțin 14 zile în carantină voluntară. Pentru cei care vin din zonele roșii, mai exact localități închise din Italia, se vor asigura spațiile necesare pentru carantina instituționalizată. Un astfel de spațiu există și în Borșa, pus la dispoziție de Spitalul Borșa, cu o capacitate de 35 de locuri. Persoanele aflate în carantină instituționalizată vor primi din partea statului cazare, masă și produse de igienă (măști, detergenți, etc) pe perioada carantinei.

Astăzi au fost puși în carantină instituționalizată în spațiile special amenajate din Borșa, 7 persoane. NU SUNT PERSOANE INFECTATE sau suspecte ca fiind purtătoare ai virusului COVID – 19, dar provin din localități unde acest virus este prezent, iar autoritățile din punctele de trecere a frontierei au decis că trebuie puse în carantină instituționalizată.
Totodată, FACEM APEL ca cei care se întorc din Italia acasă, la Borșa, să respecte cerințele impuse de autoritățile române și anume să se autoizoleze acasă timp de 14 zile, să anunțe medicul de familie de care aparțin și Direcția de Sănătate Publică și să nu circule prin oraș pentru a nu provoca isterie”, arata Ion Sorin Timis.

Și la Baiut oamenii au început sa se parasca unul pe altul autorităților. A fost deja un astfel de caz al unei persoane care s ar fi întors din străinătate și care nu ar fi anunțat autoritățile. Au sunat în schimb vecinii omului, speriați fiind ca ar putea fi îmbolnăviți cu coronavirus.

Dragoș HOJDA

5 COMENTARII

 1. Closetarii și spălătorii de cururi, fanii hoțului de case (ei l-au votat în cadou pentru noi) ne dăruiesc acum și virusul italian. Mulțumim ca ne-ați vizitat.

  • #BĂEJNEBUN???
   #BĂEJPROST???
   Vorbește si tu mai frumos de românii care lucrează in alte țări din cauza pesediştilor….postac de kkt ce eşti!!!

   • Ce pesedisti visezi ma baiatule…in RO nu reusim sa depasim o carte citita in viata pe cap de locuitor…ce crezi ca poate lucra un needucat? Pe deasupra ignoranta il face sa ia in zemflea recomandarile autoritatiilor… Postac esti tu ma boschetar fara minte

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here