CORONAVIRUS – Dosare penale pentru maramureșeni prinși cu minciuna

209

Mai mulți maramureșeni au fost prinși cu minciuna, iar pe numele lor au fost deschise dosare penale. Unul dintre acești maramureșeni este o femeie de afaceri din Baia Mare, care ar fi fost prinsă cu minciuna, ea declarând inițial că nu a fost nicăieri în străinătate, pentru ca mai apoi să iasă la iveală faptul că a fost de fapt în Franța. Grav este că din cauza acestei femei Maramureșul ar putea ajunge ca și Suceava, o parte din județ fiind carantinat complet, nimeni nu iese, nimeni nu intră.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare a fost înregistrat, azi, 31 martie, dosarul penal cu numărul 1745/P/2020, în care se fac cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de fals în declarații.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș precizează că în cauză a fost începută urmărirea penală “in rem” cu privire la infracţiunea menţionată mai sus, iar cercetările sunt efectuate de către organele de cercetare penală din cadrul Poliției municipiului Baia Mare, Biroul de Investigații Criminale.

„S-a reținut că, în datele de 22.03.2020, 23.03.2020 și 24.03.2020, în declarațiile pe proprie răspundere completate în cadrul filtrelor epidemiologice de la nivelul mai multor unități medicale de pe raza municipiului Baia Mare, o persoană a declarat necorespunzător adevărului că nu a călătorit în zone cu transmitere comunitară extinsă a COVID-19 și, respectiv, că nu prezintă simptomatologia specifică infectării cu virusul SARS-CoV-2, cu toate că revenise în ultimele 14 zile dintr-o astfel de zonă, iar prezentarea acesteia la unitățile medicale a fost tocmai ca urmare a prezentării simptomatologiei specifice, ulterior fiind diagnosticată ca fiind infectată cu virusul SARS-CoV-2”, precizează Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș.

De asemenea, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei a fost înregistrat, la data de 30.03.2020, un dosar penal, având ca obiect tot săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, Autoritățile au deschis dosar penal față de o persoană, de cetăţenie română, care a intrat în România, la data de 25.03.2020, ora 00.34, prin P.T.F. Petea, venind din Franţa, şi a declarat, în fals, că revine din Austria. Aspectele sesizate au fost comunicate şi DSP Maramureş.

Din verificările efectuate până la acest moment s-a stabilit că persoana în cauză s-a autoizolat la domiciliu, din data de 25.03.2020 până în prezent.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here