CORONAVIRUS – Amenzi zilnice aplicate de poliție pentru sute de maramureșeni care nu stau în case

1544

Prefectura Maramureă a anunțat că în ultimele ore au fost verificate în unitățile administrativ-teritoriale din județ peste 1960 de persoane cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, în conformitate cu prevederile ordonanței militare, fiind aplicate 116 amenzi în valoare de 236.000 lei.

În plus, au fost confiscate bunuri materiale în valoare de peste 3900 lei. O persoană a fost depistată și identificată că nu a respectat măsura de izolare la domiciliu, fiind sancționată contravențional și s-a luat măsura carantinării instituționalizate, cu plata cheltuielilor aferente.

„În perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional 106 persoane care nu au respectat prevederile Ordonanței Militare nr.3/2020 cu privire la interzicerea circulației persoanele în afara locuinței/gospodăriei. În județul Maramureș sunt 38 locații de carantinare. Se află în izolare la domiciliu 2336 persoane, statistică ce include și membri familiei.

În carantină sunt 1189 persoane venite în țară din state aflate în zona de risc roșie, care în conformitate cu procedurile stabilite au intrat în carantină instituționalizată. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș face apel la cetățeni pentru respectarea prevederilor ordonanțelor militare, măsurilor de igienă și de distanță socială recomandate de specialiști, dar și pentru informare din surse oficiale”, precizează Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here