Corin Chereches – Pentru oameni și viață

228

Dragi băimăreni,

A fost o campanie electorală în care s-au enunțat câteva idei, s-au folosit sloganuri clasice unor astfel de bătălii electorale și, din păcate, unele atacuri între candidați care nu-și aveau locul.

Am încercat, pe parcursul acestor zeci de zile, să aduc în atenția dumneavoastră o componentă esențială a vieții noastre personale și comunitare: ecologia, prin care apărăm mediul înconjurător, natura care ne oferă gratuit condiții de viață excepționale în zona în care trăim.

Din păcate, o minoritate pusă pe căpătuială a distrus în fiecare zi bucăți ale acestui dat natural, afectând pădurile, clima, aerul, apa și, în totalitatea ei, VIAȚA!

Cred că am reușit parțial deoarece timpul a fost scurt.
Aproape trei mii de băimăreni mi-au acordat încrederea lor în această bătălie. Le mulțumesc și promit că voi continua lupta aceasta pentru cetățeni și pentru viața noastră.
Pentru mine, Baia Mare e orașul în care am crescut, mi-am trăit copilăria, adolescența, maturitatea. Aici am familia și aici cred că băimărenii sunt familia mea cea mare.

Vă mulțumesc pentru felul în care ați acceptat dialogul, ați înțeles tema aceasta majoră a ecologiei.

Un număr de aproape 3.000 de băimăreni, care m-au votat pentru a ajunge primar în Baia Mare, sunt potențiali luptători pentru un mediu curat, pentru ocrotirea vieții, pentru o Baia Mare care a crescut și s-a dezvoltat pe vremea când era o stațiune climaterică unde veneau turiști din centrul Europei, comparându-se cu marile stațiuni turistice din Europa.

Am apreciat, de asemenea, și decența contracandidaților mei
în raport cu această temă.

Bătălia electorală s-a terminat, bătălia pentru apărarea în regim ecologic a naturii în Baia Mare și-n Maramureș începe.

Am dorit să vă spun că apreciez felul în care am dezbătut această problemă cu dumneavoastră. Că ne interesează și ne apasă nepăsarea oamenilor în raport cu natura.

Avem multe de făcut în continuare și împreună. Cred că, în timp, partidele politice vor conștientiza importanța ecologiei în apărarea planetei. Natura reacționează la agresiuni ale omului. Trăim cea mai crâncenă perioadă a umanității ultimilor 150 de ani.

După o astfel de bătălie electorală cred că n-avem decât să continuăm și să devenim cât mai numeroși.

Cu prețuire și respect, al dumneavoastră
Corin Cherecheș (fost candidat)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here