COPIII MARII UNIRI – Maramureșenii născuți în 1918, cinstiți de Consiliul Județean (FOTO)

367

Evenimentul „Copiii Marii Uniri”, organizat vineri, 21 decembrie, în Sala Maramureș a Palatului Administrativ și vernisajului expoziției de fotografie „România din căruțe” au fost momentele special prevăzute de către autoritățile județene în cadrul programul „Crăciun în Maramureș”, pentru a marca faptul că, a X-a ediție a acestui proiect se desfășoară în anul în care sărbătorim Centenarul Marii Uniri.

“Cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Evidenţa Persoanelor Maramureș și a primarilor din cele 76 de unități administrativ teritoriale din județ s-a reușit identificarea persoanelor născute în preajma momentului înfăptuirii celui mai important eveniment din istoria României, Marea Unire din 1918, de la Alba Iulia. Puțini la număr, din păcate, cu fețele brăzdate de trecerea anilor, cu mult argint în păr și înțelepciune acumulată de-a lungul timpului, venerabilii maramureșeni au fost cinstiți așa cum se cuvine de autoritățile locale. Diplome aniversare, bustul preotului Vasile Lucaciu și flori le-au fost oferite de către vicepreședintele Ioan Doru Dăncuș și prefectul Vasile Moldovan”, precizează reprezentanții Consiliului Județean Maramureș.

Momentul festiv a fost întregit de concertul de colinde susținut de “Corala Armonia”. În continuare, la masa festivă oferită de Consiliul Județean Maramureș, „Copiii Marii Uniri” au avut ocazia să depene multe amintiri frumose pe care au avut ocazia să le trăiască până la această vârstă respectabilă.

Marius CÎMPIAN

foto CJ Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here