CONTROVERSE – Președintele Klaus Iohannis o critică pe Sorina Pintea pentru controalele inopinate efectuate în spitale

2045

Băimăreanca Sorina Pintea, ministrul Sănătății, continuă controalele inopinate efectuate în timpul nopții în spitalele din România. Ultima vizită neanunțată a avut loc azi-noapte la spitalul din Sinaia, unde totul a fost în regulă. Acțiunile Sorinei Pintea nu l-au impresionat însă și pe președintele Klaus Iohannis, care a criticat-o dur ieri.

„Este revoltător că ministrul Sănătăţii a pornit o campanie mai degrabă de imagine decât una de informare prin spitalele din ţară. Cum să mai creadă cineva că PSD chiar va construi noi spitale? În ciuda scandalurilor zilnice prin care se încearcă să se obţină capital de imagine pentru Guvern, cei mai mulţi medici şi asistente medicale sunt şi rămân profesionişti, şi încă de cea mai bună calitate. Ce fac guvernanţii ca să îi ajute? Mai nimic, în afara unor excese de autoritate prin care încearcă să acopere lipsa de acţiuni concrete menite să sprijine domeniul sănătăţii. Nici în domeniul resurselor umane din sănătate obiectivele asumate de guvernanţi nu au fost îndeplinite, în pofida promisiunilor din perioada electorală”, a spus Klaus Iohannis.

Răspunsul minsitrului Sănătății la acuzațiile președintelui nu a întârziat să apară:
„Eu am spus că ar trebuie să îşi aleagă cu atenţie consilierii în sănătate. Spune că ştie cu ce se confruntă sistemul de sănătate ca fost pacient, ca fost, ca a vizitat spitale, dar spunea că sistemul are dificultăţi. Sunt surprinsă, a aflat abia acum despre dificultăţile cu care se confruntă sistemul? Spune că fac o campanie revoltătoare de imagine. Să ştiţi că oamenii nu sunt revoltaţi, când alţii, e adevărat, de altă culoare politică făceau acelaşi lucru, preşedintele i-a apreciat. Observ că are alte unităţi de măsură în domeniul sănătăţii. Pe de altă parte, nu avem nevoie de ajutorul preşedintelui, ne descurcăm foarte bine cu programul de guvernare. Cred că ştie că s-au majorat salariile pentru că e un lucru evident, de la 1 martie, este clar. Cred că ştie că bugetul pentru investiţii al Ministerului Sănătăţii a crescut cu 84%. De altfel eu sunt în Braşov astăzi împreună cu cei de la spitalul Judeţean să discutăm despre o investiţie care a demarat în 8 aprilie, lansată de guvernul României. Deci cred că ştie, dar eu l-aş ruga frumos să nu ne încurce, adică dacă acum a observat că sistemul are dificultăţi e bine”, a declarat Sorina Pintea, la România Tv.

Marius CÎMPIAN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here