CONTROALE SERVICE-URI AUTO – Reparațiile mașinilor, făcute cu piese din dezmembrări

473

În multe din reparațiile care se fac la mașini în service-urile auto se folosesc piese luate de la dezmembrări, doar că proprietarul mașinii le plătește ca fiind noi. Este numai una dintre neregulile depistate de autorități în cele aproape 900 de controale care s-au făcut la nivelul întregii țări pe tot ceea ce înseamnă service-uri auto.

Registrul Auto Român, prin Departamentul de Supraveghere Piață, a desfășurat, în ultimele două luni, acțiuni de control care au vizat activitatea service-urilor auto, amenzile aplicate ca urmare a acestor controale depășind valoarea de 1.200.000 lei.

Oficialii Registrului Auto Român au precizat că în cadrul acțiunilor de control desfășurate pe parcursul ultimelor două luni au fost verificate 891 de service-uri auto. “Inspectorii Departamentului Supraveghere Piață au constatat mai multe neconformități și anume lipsa autorizației tehnice de funcționare, comercializarea unor componente provenite din procesul de dezmembrare a sistemelor de frânare și direcție, utilizarea în procesul de reparații a unor componente provenite din procesul de dezmembrare  a autovehiculelor, fără a avea acceptul proprietarului autovehiculului reparat sau lipsa inspecțiilor finale care să demonstreze conformitatea lucrărilor de reparații efectuate”, arată RAR.

Ca urmare a neconformităților constatate, inspectorii Registrului Auto Român au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 1.229.000 lei.

Dragoș HOJDA

1 COMENTARIU

  1. Cu tot respectul, stirea este extre de vaga, imprecisa . Procentual cam la cate service-uri auto s-a intilnit aceasta practica ? 1%?, 5%?ma indoiesc ca profesionistii adevarati s-ar deda la asa ceva . Si asta e valabil in orice domeniu .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here