CONTROALE RUSALII – Amenzi date de inspectorii sanitar-veterinari în Maramureş

549

În perioada minivacanţei de Rusalii, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor  Maramureş, prin intermediul structurii de control, a desfăşurat controale oficiale, pentru a asigura cetăţenilor un comerţ cu alimente sigure.

Controalele oficiale au fost efectuate în pizzerii, cantine, unităţi de tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie, pensiuni turistice, unităţi de tip hipermarket/supermarket, depozite alimentare, magazine alimentare, unităţi situate în zonele de agrement/localităţi în care se organizează târguri de vară, pelerinaje la aşezămintele de cult cu ocazia unor sărbători religioase sau hramuri bisericeşti.

“În perioada premergătoare Rusaliilor, DSVSA Maramureş, prin inspectorii săi, au verificat 50 de obiective care funcţionează pe raza judeţului Maramureş. Cele mai frecvente deficienţe constatate au fost depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie şi etichetarea necorespunzătoare a alimentelor. Au fost aplicate două amenzi, a câte 2000 de lei fiecare pentru nerespectarea condiţiilor de igienă şi un avertisment pentru deficienţele de etichetare”, a spus Sima Sirtonius, purtătorul de cuvânt al DSVSA Maramureş.

De departe cea mai frecventă deficienţă constatată la nivel de judeţ este cea referitoare la depozitarea necorespunzătoare a produselor. Ce înseamnă asta, ne spune tot DSVSA: “Depozitarea necorespunzătoare înseamnă fie nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiul de depozitare, fie nerespectarea condiţiilor recomandate de către producător pentru a fi păstrate produsele. Cel mai frecvent vorbim de abateri de la temperatura de păstrare. Sau alăturarea unor produse tratate termic lângă produse netratate termic, fiind nevoie de separarea lor”.

La nivel naţional au fost verificate 1.535 de unităţi înregistrate sau autorizate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor. Au fost aplicate 153 de amenzi care au însumat 212.720 lei, respectiv emise 14 ordonanţe de suspendare temporară a activităţii şi patru ordonanţe de interzicere a activităţii.

Mai multe stiri pe Axanews.ro

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here