CONTROALE RAR -Defecțiunile la instalația electrică de iluminare și semnalizare, cele mai frecvente probleme depistate

384

Amenzile care le pot primi șoferii maramureșeni care sunt depistați având Inspecția Tehnică Periodică expirată nu sunt deloc de neglijat. Cea mai mică amendă care se poate primi este de 1305 lei, maximum fiind 2900 lei. La aceasta mai adăugăm și reținerea certificatului de înmatriculare al mașinii, suspendarea permisului auto sau reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.

Registrul Auto Român a anunțat că anul trecut, polițiștii rutieri au depistat în trafic aproape 100.000 de mașini care aveau probleme de I.T.P. Dintre cele 68.000 de mașini controlate de inspectorii Registrului Auto Român anul trecut, peste 1.200 au fost găsite neconforme în acest sens.

„Pe primul loc este siguranța participanților la trafic, dar nici amenzile nu sunt de neglijat. Dacă vehiculul are înmatricularea suspendată din cauza lipsei I.T.P., acesta rămâne și fără plăcuțele cu numărul de înmatriculare. În plus, pentru defecțiuni la sistemele de frânare sau direcție, conducătorul auto poate rămâne fără permis.

În urma controalelor s-a constatat că defecțiunile la instalația electrică de iluminare și semnalizare sunt cele mai frecvente, dar pe locul al doilea s-au situat emisiile poluante peste limita legală admisă. Una din zece mașini verificate avea această problemă.În România sunt autorizate aproximativ 1.900 de stații I.T.P.”, precizează Registrul Auto Român.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here