CONTROALE – Peste 200 de tone de agregate minerale depistate cu probleme în Maramureș

66

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Maramureș, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliției Municipiului Sighetu Marmației și specialiști din cadrul Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, au organizat o acțiune destinată prevenirii și combaterii faptelor ilicite care se comit pe domeniul exploatării și comercializării agregatelor minerale pe raza localităților Sighetu Marmației și Ocna Șugatag.

În data de 2 iulie au fost verificate patru societăți comerciale, două persoane fizice precum și cinci autoutilitare de transport marfă. Oamenii legii au identificat 230 de tone de agregate minerale, fiind exploatată fără să se dețină documentele necesare exploatării. Poliţiştii au luat măsura indisponibilizării întregii cantități de agregate minerale identificate în valoare de aproximativ 11.500 lei, până la finalizarea cercetărilor şi au întocmit dosar penal ce vizează o infracțiune la Legea 85/2003 privind legea minelor.

În urma neregulilor constatate poliţiştii au mai aplicat o amendă pe linia Legii 12/1990, în valoare de 20.000 lei și au dispus ca măsură complementară confiscarea cantității de 14 mc beton stabilizat în valoare de aproximativ 3.000 lei.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here