CONTROALE PE TRENURI – Contrabandist “luat pe sus” pe trenul Sighet – Cluj

459

Zilele trecute, polițiștii de la transporturi au acționat pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, prevenirea și combaterea călătoriei frauduloase și a faptelor ilicite în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători.

550 de poliţişti şi 82 de angajaţi ai societăților de transport feroviar au patrulat în aproape 400 de stații de cale ferată și 500 de trenuri, depistând 843 de persoane care călătoreau fraudulos. Valoarea taxelor și suprataxelor aplicate călătorilor fără bilet a fost de peste 8.000 de lei.

Minori, urmăriţi şi cerşetori

Polițiștii au depistat alte două persoane care aveau nevoie de internare în centre de specialitate, 11 minori lipsiți de supraveghere, o persoană dată în urmărire națională și 30 care practicau cerşetoria.
“Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 310 sancţiuni contravenţionale, cele mai multe fiind aplicate pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Valoarea amenzilor a fost de peste 60.000 de lei, iar a bunurilor confiscate de aproape 4.000 de lei. Polițiștii au constatat și 23 de infracţiuni, dintre care 20 de natură economică”, au explicat reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

“Marfă” de aproape 3.000 de lei

Oamenii legii au venit şi cu un exemplu, exact din judeţul nostru. “Poliţiştii de la Transporturi din Maramureș au descoperit, într-un tren care circula pe ruta Sighetu Marmaţiei – Dej, în bagajul unui bărbat, 5.000 de țigări fără timbru de marcaj fiscal românesc. „Marfa”, de aproape 3.000 de lei, a fost confiscată, iar bărbatul s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă”, au explicat cei de la IGPR.

Cătă ŢINEGHE

Foto – arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here