CONTROALE PE DRUMURI – Lemne fără acte confiscate de poliţişti în Cicârlău şi Prislop

24

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice și Grupa Canină, sprijiniți de lucrători silvici din cadrul Direcției Silvice Maramureș, au oprit pentru control o autoutilitară condusă de către un tânăr de 23 de ani din Ruscova, pe raza localității Prislop.

IPJ Maramureș precizează că în urma verificărilor făcute de oamenii legii s-a constatat faptul că autoutilitara era încărcată cu o cantitate de 2,03 mc lemn de foc fag mai mult față de cantitatea prevăzută în avizul de însoțire a materialelor lemnoase.

„De asemenea, s-a constatat faptul că societatea comercială pentru care a fost efectuat transportul lemnos, deține fără documente de proveniență legală cantitatea de 25,35 mc lemn rotund specie fag, material lemnos care a fost depozitat pe marginea D.C. 59, pe raza localității Prislop, în apropierea locului unde a fost identificată autoutilitara. Cu privire la neregulile constatate, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.000 lei, iar ca măsură complementară a fost dispusă măsura confiscării cantităţii totale de 27,38 mc lemn de foc fag, în valoare de 4627,22 lei”, arată IPJ Maramureș

Și poliţiştii din Tăuţii Măgherăuş au oprit pentru control o autoutilitară care era condusă pe raza localităţii Cicârlău. Autoutilitara care aparţine unei societăţi comerciale din Baia Mare, a fost încărcată cu material lemnos care nu s-a regăsit pe documentele prezentate de către șofer.

Oamenii legii spun că în urma inventarierii s-a stabilit că volumul de 9,75 mc gorun încărcat pe autoutilitară nu se regăseşte pe avizul de însoţire întocmit, iar cantitatea de 6,88 mc lemn fag menţionată pe aviz nu se regăseşte faptic încărcat pe autoutilitară.
Societatea comercială a primit cadou o amendă, fiind dispusă şi măsura confiscării cantităţii de 9,75 gorun şi confiscarea valorică a cantităţii de 6,88 mc lemn foc fag.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here