CONTROALE- Mașinile cu probleme tehnice, vizate pentru verificări

209

Pe drumurile din Maramureș circulă mașini care au o vechime considerabilă de multe ori, mașini de prin anii 1990 care poate nu întodeauna se prezintă în cea mai bună stare tehnică. Astfel de mașini sunt vizate pentru controale, pentru că pun în pericol siguranța pe drumurile publice.

Poliţiştii rutieri au fost și în această săptămână prezenţi pe drumurile publice din judeţ, în special pe arterele de circulaţie cu risc ridicat de producere a unor incidente, cu precizarea că cele mai multe activităţi au fost de natură preventivă. Ele au fost organizate în vederea depistării la timp a persoanelor care conduc în stare de ebrietate, fără permise sau cu viteză excesivă.

„Din fericire, în cursul zilei de ieri nu s-au înregistrat accidente de circulaţie soldate cu rănirea sau victimizarea unor persoane.  Atât poliţiştii din Cavnic cât şi cei din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Groşi au efectuat verificări pentru a se asigura că starea tehnică a autovehiculelor oprite nu afectează siguranţa pe drumurile publice. Neregulile constatate au impus aplicarea a 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare de de aproximativ 3 500 de lei, şi retragerea a patru certificate de înmatriculare”, a declarat Florina Meteș, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș.

Recomandările poliţiştilor pentru circulaţie în siguranţă rămân aceleaşi și anume viteză adaptată, asigurare temeinică, răbdare şi respect în trafic.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here