CONTROALE LAPTE – Amenzi de 37.000 de lei în Maramureș

362

Recentele controale făcute publice de către Autoritatea Națională Sanitar-veterinară și pentru Siguranța Alimentelor legate de modul de comercializare a laptelui au fost efectuate de către inspectorii sanitar-veterinari și în județul Maramureș.

“Controalele au fost făcute împreună cu cei de la Protecția Consumatorului, respectiv cu cei de la Direcția pentru Agricultură Maramureș. Au fost verificați 17 agenți economici, fiind aplicate 10 amenzi în valoare de 37.000 lei, la care se adaugă cinci avertismente”, a menționat Marius Sirtonius Sima, purtătorul de cuvânt al DSVSA Maramureș.

La capitolul deficiențe constatate, se numără etichetare și afișare incorectă privind conținutul grăsimilor hidrogenate, etichete netraduse în limba română, respectiv depozitarea necorespunzătoare.

La nivelul întregii țări au fost aplicate 112 amenzi în valoare de 291.110 lei, au fost emise șase ordonanțe privind suspendarea temporară a activității și 49 de ordonanțe pentru interzicerea desfășurării activității.

FOTO Madein.md

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here