CONTROALE LA FINAL – Aproape 5000 de fermieri din Maramureş controlaţi de APIA

821

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Maramureş a anunţat, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural din data de 26 septembrie, că 4.740 de fermieri, din totalul celor 34.384 de fermieri care au depus cereri unice de plată în acest an, au fost selectaţi la control pe teren. 3.686 de fermieri fac obiectul controlului prin teledetecţie, iar 1054 fermieri fac obiectul controlului clasic.

Florin Urs, directorul APIA Maramureş, a precizat că până în 23 septembrie echipele de control constituite la nivelul Centrului Judeţean Maramureş s-au întâlnit cu 2.050 fermieri, fiind verificate în teren, la faţa locului, 20.667 parcele. Termenul final pentru terminarea controlului la faţa locului este 30 septembrie 2018, în Maramureş echipele de control finalizând acţiunea de control mai devreme.

“În această perioadă se lucrează la finalizarea completării rapoartelor de control, pregătirea lor pentru a putea fi operate şi verificate în baza de date electronică, în vederea reflectării rezultatelor controlului pe teren în procesul de verificare administrativă a cererilor de plată. În perioada următoare urmează să se facă importul datelor, care vor reflecta verificările făcute prin metoda de teledetecţie, urmând ca în final şi acestea să se reflecte în procesul de verificare administrativă a cererilor de plată”, a spus Florin Urs.

APIA Maramureş a mai anunţat că din 16 octombrie se va efectua autorizarea cererilor unice pe 2018, în vederea efectuării plăţilor în avans, care se vor efectua pentru fermierii români într-o proporţie de 70% – plăţile directe şi 85% – plăţile pentru măsurile de dezvoltare rurală. Începând cu luna decembrie APIA va demara autorizarea la plată şi efectuarea plăţilor regulate.

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here