CONTROALE ÎN TRAFIC – A curs cu sancțiuni și dosare penale în Maramureș!

168

Duminică, 15 septembrie, poliţiştii rutieri maramureşeni au desfăşurat mai multe controale în trafic pentru prevenirea accidentelor de circulaţie. Pe DN 1C Seini-Baia Mare –Şomcuta Mare, poliţiştii Serviciul Rutier Maramureş au aplicat în decurs de doar două ore, 40 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Poliţiştii au acţionat cu două aparate radar şi cu Pistolul TruCam şi au reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 25 de permise de conducere. În cursul nopţii verificările şi controalele s-au mutat pe raza Secţiei 4 Poliţie Rurală Leordina. Pe DN 18 Lerdina – Petrova, DJ 185 Bistra şi DJ 187 Ruscova-Repedea- Poienile de Sub Munte, poliţiştii au aplicat alte 12 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor legale la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Totodată, în cursul zilei de ieri, au fost întocmite mai multe dosare penale pentru infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice”, a explicat Cecilia Grozavu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Maramueș.

# Pribilești
În timp ce efectuau serviciul de supraveghere şi control al traficului rutier pe DJ 108E în localitatea Pribileşti, poliţiştii din Şomcuta Mare au observat că un autoturism a întors la vederea maşinii de poliţie şi s-a îndepărtat cu viteză. Cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia pe o distanţă de aproximativ un kilometru, însă conducătorul auto nu a oprit şi şi-a continuat deplasarea până în curtea unei ferme de vite. Aici a fost oprit şi identificat de poliţişti, ocazie cu care s-a constatat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Este vorba de un tânăr de 21 de ani din comuna Băseşti care va fi acum cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere fără permis”.

# Borșa
Şi la Borşa, poliţiştii care au oprit pentru control un autoturism au constatat că la volan se află un tânăr de 23 de ani figurează în baza de date cu permisul de conducere reținut din data de 21.07.2019. Şi pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal.

# Satu Nou de Jos
La Satu Nou de Jos, conducătorul unui autoturism nu a oprit la semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție, mărind viteza, fiind urmărit pe o distanță de aproximativ 300m. A fost oprit în momentul în care intenţiona să intre într-o curte şi poliţiştii au constatat că acesta emana halenă alcoolică. Aparatul etilotest a indicat valoarea de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost identificat de poliţişti ca fiind un băimărean în vârstă de 53 de ani şi va fi cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

# Baia Mare, Rapsodiei
Pe strada Rapsodiei din municipiul Baia Mare, o tânără de 24 de ani care nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de mers cu spatele, a acroşat un autoturism parcat regulamentar. Verificările efectuate de poliţişti au relevat că tânăra nu figurează ca posesoare de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Mai mult, pe locul din dreapta faţă în autoturism se afla proprietarul acestuia care va fi cercetat pentru încredinţarea autovehiculului unei persoane fără permis.

# Baia Mare, Platou
Tot în Baia Mare, poliţiştii au aprit un autoturism al cărui conducător auto nu a respectat semnificația culorii ”roșu” a semaforului electric aflat în funcțiune la intersecţi dintre str. Piața Revoluției cu strada Culturii. Poliţiştii au identificat un tânăr de 19 ani şi au stabilit că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice,aparatul etilotest indicând valoarea de 0.50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here