CONTROALE – Chefuri de Dragobete, stricate de polițiști weekendul trecut în Baia Mare

61

Poliţiştii băimăreni şi-au făcut simţătă prezenţa în zona mai multor localuri publice din Baia Mare weekendul trecut. Acţiunea a avut un caracter preventiv, poliţiştii au vrut în special să prevină comiterea faptelor săvârşite cu violenţă şi să se asigure că pe final distracţia nu o să capete o formă din sfera penalului.

Timp de mai multe ore s-a acţionat cu efective mărite și anume poliţişti rutieri, de ordine publică, de investigaţii criminale, jandarmi, sprijiniţi de luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale.

„S-au efectuat controale în patru localuri publice pentru verificarea respectării legislaţiei cu aplicabilitate în domeniu, iar poliţiştii rutieri au oprit pentru verificări mai multe autovehicule pentru a-i descuraja pe cei care intenţionau să urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice.

Au fost aplicate 29 de sancţiuni contravenţionale, toate la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, în valoare de aproximativ 10 000 de lei şi au fost constatate patru infracţiuni, una de natură judiciară şi trei la regimul circulaţiei pe drumurile publice”, a declarat Florina Meteș, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș.

IPJ Maramureș a mai anunțat că activităţile menite să descurajeje agresorii reprezintă o prioritate a poliţiştilor din cadrul Poliţiei municipiului Baia Mare, iar astfel de acţiuni vor fi reluate, în special în weekenduri.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here