CONTRACTE SEMNATE – Colectarea gunoaielor pentru zona de nord începe către finele anului

508

Contractele de delegare a gestiunii de salubrizare au fost semnate pentru nordul județului în această săptămână la Palatul Administrativ din Baia Mare. Asta înseamnă că de la finele acestui an pe aceasta parte de Maramureş ar urma să se facă efectiv colectarea deşeurilor de la populaţie după noile contracte semnate în 21 martie.

S-au semnat contractele pentru Zona 2, Sighetu Marmației și Zona 3, Moisei – Borșa. Serviciul de salubrizare în Zona 2 se adresează unui număr de 31 de unități administrativ-teritoriale, cu o populație însumată de peste 140.000 de locuitori, iar Zona 3, cuprinde cinci UAT-uri, populația deservită fiind de aproximativ 60.500 de locuitori.

“Operatorii desemnați câștigători în procedura de licitație au la dispoziție un termen de 180 de zile perioadă de mobilizare, timp în care vor trebui să asigure mijloacele tehnice necesare activității de salubrizare, dar și să obțină toate autorizațiile și licențele necesare. Până la emiterea ordinului de începere a serviciului în baza contractelor actuale, activitatea de salubrizare în cele 36 de unități administrativ-teritoriale se va desfășura în continuare, în baza contractelor aflate în executare în acest moment. În momentul în care noile contracte vor intra în vigoare, toate celelalte vor fi reziliate”, a precizat Gabriel Zetea, presedintele CJ MM.

“În ceea ce privește zona de Sud a județului, în cele două zonă de operare, Sârbi și Târgu Lăpuș, procedura de atribuire a contractelor se află în derulare. Pentru zona 1, Sârbi, au fost depuse două oferte aflate în evaluare, în timp ce pentru zona 4, Târgu Lăpuș, nu au fost depuse încă oferte. În acest sens, autoritatea contractantă, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru gestionarea integrată a deșeurilor menajere în județul Maramureș (ADIGIDM) urmează să decidă soluția pe care o va aplica. Astfel, se iau în considerare fie derularea unei noi proceduri de licitație, fie atribuirea directă a contractului, ținând cont de valoarea redusă a acestuia, prin procedura negocierii directe”, a adăugat acesta.

Liderul administraţiei judeţene a mai precizat că există toate premisele ca, la data la care Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Sârbi va fi operațional, să fie încheiate contractele și pentru zona de Sud a Maramureșului.

“Operatorul are la dispoziție 6 luni sa se pregătească pentru a începe activitatea. Sa își cumpere echipamente de transport, sa distribuie igloouri, sa obțină autorizații, avize, licențe obligatorii din legislație. Apoi începe efectiv colectarea în acest contract”, a concluzionat vicepreşedintele CJ Maramureş, Doru Dăncuş.

Dragoş HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here