CONTRABANDIȘTI DE TINERI – Trei ucraineni din generația U21, reținuți în Maramureș (VIDEO ȘI FOTO)

117

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au desfășurat, în ultimele 24 de ore, mai multe acțiuni pentru combaterea contrabandei cu țigări, în urma cărora au descoperit la frontiera verde peste 6.500 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană. În urma acţiunii, au fost reţinuţi trei cetăţeni ucraineni implicaţi în activitatea de contrabandă.

În data de 12.07.2019, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, jud. Maramureș a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

# Țigări de 54.000 de lei!…
Astfel, în jurul orei 03.00, un echipaj al poliției de frontieră a observat mai multe persoane care transportau, din Ucraina în România, prin apa râului Tisa, colete voluminoase. Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, moment în care bărbații au abandonat coletele și s-au îndreptat spre teritoriul ucrainean.

„În urma acțiunii au fost reținuți trei cetățeni ucraineni, cu vârste cuprinse între 17 și 21 de ani. De asemenea, au fost informate autoritățile de frontieră ucrainene concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare a zonei. Astfel, la fața locului au fost descoperite opt colete cu țigări care, împreună cu cei trei bărbați, au fost duse la sediul poliției de frontieră pentru continuarea cercetărilor. În urma inventarierii coletelor descoperite au rezultat 4.580 de pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 54.000 de lei. În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat”, a explicat Iulia Stan, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmației.

# Captură și în zona Poienile de sub Munte
Un echipaj al poliției de frontieră de la Sectorul PF Poienile de Sub Munte, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au descoperit în data de 11.07.2019, ora 21.00, într-o zonă muntoasă, împădurită, mai multe colete cu țigări ascunse sub vegetație. Acestea au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 1.980 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 23.100 lei.

„Acestea au fost confiscate, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale”, a conchis Iulia Stan.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here