CONTRABANDĂ – Țigări aduse cu drona de peste graniță

480

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma mai multor acţiuni pe linia combaterii contrabandei, 21.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 245.900 lei. O parte din ele au fost duse cu dona, din țara vecină.

Ieri, 8 iunie a.c., în jurul orei 23.00, la nivelul Serviciului Teritorial PF Maramureș s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate. Pe timpul acțiunii, un echipaj mobil al poliției de frontieră a depistat și oprit în trafic, pentru control, pe raza localității Ferești, jud. Maramureș, un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Franța, condus de către cetățeanul român Florin O., în vârstă de 31 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureș. În urma controlului efectuat asupra mașinii, au fost descoperite 10 colete cu țigări, fapt pentru care șoferul, împreună cu autovehiculul, a fost dus la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor. „În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 5.000 de pachete cu țigări, marca Marble, în valoare de 58.500 lei. Drept urmare, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. De asemenea, autoturismul în valoare de 21.000 lei, folosit la transportul țigărilor, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor”, arată Radu Lungu, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmației.

Tot în data de 08.06.2018, la nivelul Sectorului P.F. Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 24.00, poliţiştii de frontieră au observat, în zona de frontieră, pe raza localității Sighetu Marmației, jud. Maramureș, mai multe persoane care încărcau într-o autoutilitară marca Ford colete voluminoase. „Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, însă, în momentul în care bărbații au observat echipajul nostru, au abandonat coletele și s-au retras pe teritoriul statului vecin. În continuare, au fost informate autoritățile de frontieră ucrainene și s-a luat măsura cercetării și monitorizării zonei, iar în autoutilitară au fost descoperite mai multe colete cu țigări”, mai arată Radu Lungu.

Atât coletele descoperite abandonate, cât și autoutilitara au fost transportate la sediul instituției, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 15.000 pachete cu țigări, de provenienţă ucraineană, de diferite mărci. Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 175.700 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun. Totodată, autovehiculul cu care urmau să fie transportate țigările de contrabandă, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Țigări aduse în țară cu drona

De asemenea, în aceeași zi, în jurul orei 00.18, lucrătorii din cadrul Sectorului PF Halmeu, judeţul Satu-Mare, au observat în apropierea frontierei de stat, cu ajutorul aparaturii din dotare, o persoană care nu își justifica prezența în zonă. În imediata apropiere a fost observat și un aparat de zbor de mici dimensiuni care a lăsat pe teritoriul României un pachet. „La fața locului s-a deplasat o echipă de intervenție care a procedat la cercetarea zonei, fiind descoperite două colete ce conțineau țigări. Acestea au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 1.000 pachete cu ţigări de proveniență ucraineană. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate  de țigări, în valoare de 11.700 lei, a fost ridicată în vederea confiscării”, mai arată purtătorul de cuvânt a ITPF Sighetu Marmației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here