CONTRABANDĂ – Focuri de armă în Valea Vișeului

234

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate. La un moment dat un echipaj al poliției de frontieră a observat mai multe persoane care transportau în spate colete voluminoase, de la frontiera de stat spre interiorul țării.

Conform procedurilor legale, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor, fiind efectuate somațiile legale prin voce, moment în care persoanele cu pricina au abandonat coletele și au fugit, spre teritoriul statului vecin.

S-au tras două focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit, întorcându-se pe teritoriul statului vecin.

„Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră din Ucraina despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului. La fața locului s-a deplasat un echipaj al poliţiei de frontieră, care a procedat la supravegherea și cercetarea zonei, fiind descoperite opt colete cu țigări. Acestea au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 6.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 70.200 lei”, ține să arate Stan Iuliana, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmației.

Țigările au fost confiscate, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here