CONTRABANDA DE LA MIEZUL NOPŢII – 12 colete cu ţigări, abandonate în apropiere de Bistra (FOTO)

520

La prima vedere, noaptea pare să fie un sfetnic bun pentru cei care vor să desfăşoare diverse activităţi ilegale. Însă, în realitate, nu este, întrucât oamenii legii pot să îi dibuiască tocmai atunci când vor să nu fie descoperiţi. Un astfel de episod infracţional “s-a consumat” în apropierea localităţii Bistra, aproape de miezul nopţii de luni spre marţi.

Luni, 28 ianuarie, în jurul orei 23.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană. Astfel, poliţiştii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Bistra, un grup de persoane care transporta colete voluminoase, de la frontiera de stat spre interiorul țării.

Împuşcătură în întuneric

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru interceptarea celor în cauză, folosind somarea prin voce, moment în care bărbații au abandonat coletele și au încercat să fugă. Astfel, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, trăgând un foc de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au supus, dispersându-se în direcții diferite.
“Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment. La fața locului au fost descoperite 12 colete cu țigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.936 pachete țigări, în valoare de aproximativ 70.000 lei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun”, a precizat Radu Lungu, purtătorul de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here