CONTRABANDĂ – Clujean prins în Moisei cu ţigări de contrabandă

621
Un clujean a fost prins de către poliţiştii de frontieră sigheteni în Moisei cu ţigări de contrabandă. În prima zi a lunii aprilie, la nivelul Sectorului Punctului de Frontieră Vișeu de Sus s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.
Pe timpul acțiunii, un echipaj mobil al poliției de frontieră a depistat, în trafic, pe raza localității Moisei, jud. Maramureș, un autoturism marca Volkswagen Passat, condus de către cetățeanul român T. Călin, în vârstă de 50 de ani, domiciliat pe raza jud. Cluj.
Radu Lungu, purtător de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei, a arătat că în urma controlului efectuat asupra autoturismului, în  portbagaj, au fost descoperite mai multe colete cu țigări, marfă pentru care bărbatul nu au putut prezenta niciun document de proveniență.
“Persoana în cauză a fost condusă la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor, iar în urma inventarierii țigărilor descoperite a rezultat cantitatea de 2.500 de pachete cu țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană, în valoare de 29.250 lei.
Totodată, pe timpul cercetărilor, s-a mai constatat că bărbatul avea permisul de conducere anulat.
Drept urmare, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și conducerea unui vehicul cu permis de conducere anulat, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun”,  a arătat Radu Lungu.
În ceea ce priveşte autoturismul în valoare de 2.200 lei, folosit la transportul țigărilor, acesta a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.
Dragoş HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here