CONSULTĂRI CU ECHIPELE, PÂNĂ ÎN 29 MAI – Soluții pentru Liga 4 și Liga 5 Maramureș. Sistem modificat pentru promovarea în Liga 3

174

Președinții asociațiilor județene de fotbal au participat la o videoconferință cu Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal (FRF). În cadrul acestei ședințe s-a discutat modul în care s-ar putea încheia sezonul 2019-2020 în Liga 4 și Liga 5. Au fost luate în calcul mai multe variante și este sigur că nu se vor putea disputa toate meciurile de seniori, rămase din returul celor două campionate. Competițiile pentru copii și juniori au fost suspendate până în toamnă.

În ceea ce privește fotbalul din Maramureș, sunt luate în discuție mai multe scenarii, care vor fi discutate cu reprezentanții echipelor participante.

Scenarii luate în calcul pentru finalizarea sezonului în Liga 4:

– Varianta 1: Play-Off la care să participe primele patru echipe din clasamentul Seriei Sud și primele patru echipe din Seria Nord; pentru celelalte echipe care doresc să joace, AJF Maramureș va organiza un Play-Out;

– Varianta 2: Final Four cu participarea primelor două echipe din Seria Sud și a primelor două din Seria Nord;

– Varianta 3: în situație de forță majoră, AJF Maramureș va organiza un singur joc între ocupantele locurilor 1 din cele două serii, pentru a desemna campioana județului, care va reprezenta Maramureșul la mini-turneul pentru promovarea în Liga 3.

„Pentru a putea participa la turneul de promovare în Liga 3, echipele trebuie să dețină Certificatul de Identitate Sportivă (CIS). În consecință, la Play-Off, în Final Four sau în finala județului nu pot participa decât echipele care dețin acest CIS”, informează reprezentanții AJF Maramureș.

Scenarii luate în calcul pentru finalizarea  sezonului în Liga 5:

– Varianta 1: Play-Off cu echipele din prima jumătate a clasamentului și Play-Out cu grupările din a doua jumătate a clasamentului;

– Varianta 2: Play-Off între echipele care doresc să joace;

– Varianta 3: Final Four cu participarea primelor patru echipe din clasament;

– Varianta 4: în situație de forță majoră va fi organizat un singur joc între ocupantelor locurilor, 1 și 2 pentru a desemna campioana județului.

În ceea ce privește Cupa României, meciurile rămase de disputat (cele două semifinale și finala) vor fi programate cu acordul echipelor în funcție de variantele alese pentru Ligile 4 și 5.

Opțiunile echipelor trebuie comunicate până în 29 mai

Datele de disputare a jocurilor, formula de împerechere și sistemul de desfășurare a jocurilor vor fi anunțate în funcție de variantele alese, atât pentru Liga 4, cât și pentru Liga 5.

„În acest sens, fiecare echipă înscrisă în sezonul actual în cele două ligi trebuie să trimită în scris, până la data de 29 mai 2020, varianta agreată. Opțiunea trebuie trimisă fie pe fax 0362-803458, fie prin SMS la numărul de telefon 0757-419125”, precizează reprezentanții AJF Maramureș.

„Vă rog să respectați în continuare deciziile autorităților statului cu privire la această criză medicală, astfel încât să ne putem întoarce cât mai curând și, în primul rând, sănătoși la antremante și la jocurile oficiale”, a declarat Zoltan Szekely, președintele Asociației Județene de Fotbal Maramureș.

Sistem modificat pentru promovarea în Liga 3

Nicio echipă din Liga 3 nu va retrograda la finalul acestui sezon, astfel schimbându-se numărul echipelor care vor promova din campionatele județene. În consecință se va organiza o nouă tragere la sorți, în urma căreia se vor stabili 14 mini-turnee cu câte trei echipe campioane județene. Aceste turnee se vor organiza pe terenuri neutre în prima săptămână a lunii august, iar echipa clasată pe locul 1 în fiecare astfel de turneu va promova în Liga a treia.

Inițial, campioana județului Maramureș urma să întâlnească echipa câștigătoare din județul Bistrița-Năsăud. În cazul în care unele dintre echipele Ligii 3 nu se vor mai înscrie pentru sezonul 2020/2021, atunci locurile lor vor putea fi luate de grupările cele mai bine clasate pe locul 2 în aceste mini-turnee de promovare.

Marius CÎMPIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here