CONSTRUCȚII TOT MAI MULTE – Moiseiul trebuie să își modifice Planul Urbanistic General

89

La Moisei se impune modificarea Planului Urbanistic General, asta ca urmare a numărului mare de solicitări venite din partea moiseienilor puși pe construit. O spune primarul comunei, Toader Ștețcu, care a ținut să arate că din acest motiv administrația locală va suporta toate cheltuielile necesare pentru schimbarea acestuia.

„Cat timp terenul se află, conform PUG-ului, în extravilanul localității, nu se poate emite autorizația de construire decat în condiții excepționale, cu realizarea unui Plan Urbanistic Zonal, care costă zeci de mii de lei, obținere de avize și altele. Pe acele terenuri unde există utilități și terenul este în momentul de față inclus în extravilanul Moiseiului, cu posibilitatea ca pe viitor să se poată construi acolo, doritorii trebuie să depună o solicitare în acest sens la Biroul Urbanism din cadrul Primăriei. Moiseienii pot depune aceste solicitări pană în data de 15 august 2020, cererile urmand a fi analizate și ulterior luată o decizie”, spune Ștețcu.

Acesta a declarat, pentru „Axanews.ro”, că actualul PUG nu a fost făcut cum trebuie, fiind și greșeala Consiliului Local Moisei.

“Au rămas anumite zone unde nu se putea construi, la fel cum sunt acum zone unde se poate construi. Dacă nu este în intravilanul localității, nu se poate construi. Dezvoltarea alertă a localității noastre impune modificarea PUG. PUG-ul ne va costa 130 mii lei. Dacă oamenii nu vin și să îi ajutăm noi, atunci vor avea nevoie de un PUZ, care costă nu tocmai puțin, vreo 200 de milioane de lei vechi. În acest caz la noi nu este nevoie de licitație, ne încadrăm în valoarea stabilită de lege. Moiseienii vor să construiască pensiuni, dar nu numai, aici fiind vorba de orice fel de construcție”, a spus Toader Ștețcu, pentru ziarul nostru.

Dragoș HOJDA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here