CONFIRMARE DE LA DSP MARAMUREȘ – Copilul de patru ani a murit din cauza gripei

499

Rezultatele analizei de laborator în cazul copilului de patru ani care a decedat în urmă cu două săptămâni arată că a fost vorba de gripă. De la începutul anului, patru persoane au fost diagnosticate cu gripă în Maramureș, iar o a cincea persoană, un copil de patru ani, a decedat.

Potrivit datelor statistice furnizate de Direcția de Sănătate Publică Maramureș, în momentul de față nu mai există cazuri de gripă în județ, însă din cele cinci care au fost confirmate de la începutul anului, unul a condus la deces. Copilul avea doar patru ani, iar medicii au prelevat probe și au trimis la laboratoarele de specialitate, care, recent, au conformat prezența virusului gripal. „Au fost cazuri de gripă, dar acum nu mai este niciunul. Numărul este foarte redus, nu avem un număr mare nici de viroze, pneumonii sau gripă, nivelul este cel așteptat. Este normal să se confirme circulația de tulpini gripale. Circulă toate tulpinile, atât AH1N1, cât și AH3N2, este o circulație la nivel național”, a explicat Carmen Sima, director adjunct al DSP Maramureș. La nivel județean, numărul total de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) a fost de 2.385, iar numărul total de cazuri de pneumonii a fost de 326. Numărul îmbolnăvirilor este la limita maximă din ultimii cinci ani.

De asemenea, au fost luate în supraveghere două suspiciuni de gripă la grupa de vârstă 50-64 ani și peste 65 ani, s-au recoltat exudate nasofaringiene și au fost trimise la laboratoarele de referință pentru infecții respiratorii de la INC Cantacuzino și Laboratorul CRSP Timișoara. Rezultatele au fost negative.

Angela SABĂU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here