CONFERINȚĂ YMCA – Două tinere băimărence au reprezentat România la Hong Kong

716

În perioada 19-22 iulie 2019, voluntarele Laura Alexandra Ilieș  și Ruxandra  Pintea  au reprezentat YMCA România la  conferința “Unleashing creativity for social good”, organizată de Chinese YMCA of Hong Kong, eveniment care  a adus împreună tineri din 17 țări din Asia, Europa și America. Tematica  evenimentului a fost inovarea socială și importanța ei în dezvoltarea societății.

Pe parcursul celor patru zile tinerii au participat la mai multe seminarii și prezentări susținute de invitați speciali precum Mun Ching Yap, directoarea executivă a fundației AirAsia, Simois Ng, directoarea de marketing Sony Hong Kong Și Carlos Sanvee, Secretar General al Aliantei Mondiale a YMCA. Prin intermediul acestora, tinerii au fost informați despre diferite campanii de inovare socială și au fost încurajați să aducă o schimbare la rândul lor, în propriile comunități.

Toti cei prezenți au avut parte și de  puțină “muncă de teren” în câteva centre sociale din Hong Kong. Astfel, Ruxandra a vizitat împreună cu grupul ei un centru pentru bătrâni unde a avut ocazia să discute atât cu beneficiarii cât și cu personalul despre activitatea desfăȘurată în centru, munca depusă și experiența bătrânilor. Laura a vizitat un centru de ajutor social pentru minorități unde a stat de vorbă cu o familie de emigranți din India. Aceștia au vorbit despre greutățile pe care le întâmpină în viața de zi cu zi ca emigranți și au făcut cumpărături la un supermarket împreună cu voluntarii si cu sprijinul YMCA.

“A fost o experiență foarte diferită și specială din punctul meu de vedere. Am cunoscut persoane care provin din contexte sociale foarte diferite, lucru care a făcut totul mai interesant, de la felul în care ne exprimăm opiniile până la obiceiurile la masă. Invitații speciali m-au impresionat prin modul simplu dar puternic și expresiv prin care au prezentat campaniile și a fost foarte interesant să aflăm cât de bine se pot îmbina lucrul în domeniul social cu business-ul. Locația evenimentului a fost de asemenea foarte palpitantă pentru noi, Hong Kong fiind atât de “viu” și diferit de tot ce am văzut în Europa”, spune Laura Ilieș, de 17 ani.

În perioada 4-8 august 2019, o delegație a YMCA România participă la evenimentul global YMCA175 desfăȘurat la Londra, o celebrare a celor 175 de ani de YMCA, unde peste 3000 de delegați din întreaga lume își vor împărtăși experiențele. Din Baia Mare vor participa nouă tineri Și lideri seniori.

Ioan BUDA ȚEȚU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here