CONDUCERE FĂRĂ PERMIS – Doi maramureşeni riscă cinci de închisoare

1519
Conducerea fără permis vă poate trimite în puscărie pentru cinci ani de zile. Au aflat asta doi maramureşeni care au fost depistaţi de poliţiştii maramureşeni conducând maşini pe drumurile publice deşi nu aveau acest drept.
Oamenii legii organizează permanent acţiuni pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane care pun în pericol siguranţa participanţilor la traficul rutier. În acest context, ieri au fost depistate două persoane care conduceau autovehicule pe drumurile publice chiar dacă nu deţin permise de conducere. În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările, urmând ca la finalizarea lor să fie propuse măsuri legale.
“Un tânăr de 25 de ani, din Cavnic, care conducea un autoturism pe D.J.185, fără a avea acest drept, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de un tânăr de 29 de ani, domiciliat în comuna Deseşti.  Accidentul de circulaţie s-a soldat cu pagube materiale. Conducătorul autoturismului care a pătruns pe contrasens a părăsit locul producerii accidentului. Poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Ocna Şugatag au demarat activităţile specifice de cercetare şi l-au identificat la scurt timp. Totodată au constatat că tânărul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
Şi poliţiştii din Şomcuta Mare au depistat în trafic, pe strada Mireşului din oraş, un bărbat 38 de ani, care conducea un autoturism fără permis”, a anuntat IPJ Maramureş.
Legea prevede că conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere se poate pedepsi cu închisoarea de la 1 la 5 ani.
Mai multe stiri pe Axanews.ro
Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here