CONDIȚII EUROPENE – Un nou pod finanțat prin PNDL în Bârsana. Trei poduri finalizate în patru ani

115

În Maramureș, în mai multe localități ale județului, se lucrează intens la amenajarea unor căi de acces, poduri care vor ajuta comunitățile locale și care vor facilita accesul oamenilor la terenurile lor. Astfel de lucrări se fac și la Bârsana, aici urmând a fi dat în folosință, în vara anului 2020, un al treilea pod finanțat cu suma de aproximativ un milion de lei, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 2.

Autoritățile locale spun că podul are o lungime de 60 de metri și va deservi atât familiile care locuiesc în zonă, cât și fermierii care au terenuri agricole, iar accesul la proprietăți este extreme de dificil deoarece, pe vechiul pod, tonajul este restricționat pentru mașinile cu gabarit mare.

Vă reamintim că în anul 2016 tot la Bârsana au fost finalizate alte două poduri, finanțate, la acel moment, de Ministerul Dezvoltării Regionale. Și anume podul din satul Bârsana, în locul numit Valea Slatinii și podul din Nănești, din zona Valea Băltii, fiecare investiție depășind suma de 500.000 de lei.

”Acest al treilea pod care se apropie de finalizare este o realizare importantă pentru comunitate, atât pentru cei care locuiesc dincolo de pod, cât și pentru cetățenii care au nevoie de un acces la proprietățile pe care le dețin”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Primarul din Bârsana, Teodor Ștefanca a arătat că acest nou pod care va fi finalizat, cel mai probabil, în cursul lunii iunie 2020, va deservi câteva zeci de familii de localnici. ”Acest nou pod pe care reușesc să îl finalizez îmi dă încredere să continui, pentru că văd mulțumirea de pe chipul oamenilor care vor beneficia în mod direct de această lucrare”, a arătat edilul de Bârsana, Teodor Ștefanca.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here