CONDIŢII DE SECOL 21 – Fără toalete pe DN 18 în Pasul Gutâi

631

Pe drumul naţional 18, în Pasul Gutâi, în proiectul de reabilitare şi de modernizare a acestui drum, nu au fost prevăzute toalete. Acest lucru deranjează autorităţile judeţene, care spun că nu este normal ca pe o rază de 60 km să nu existe o toaletă, unde oamenii să îşi facă necesităţile şi să nu mai fie nevoiţi a merge în pădure.

“S-au reluat lucrările şi la Moisei, Borşa, pe Gutâi s-a lucrat şi în perioada de iarnă, în special pe montarea de parapete. Urmează acum să se amenajeze şi parcările. Una din întrebările adresate celor care se ocupă de reabilitarea acestui drum şi o să facem şi o adresă în acest sens, cât şi celor de la CNAIR, a fost dacă au fost prevăzute pentru acest traseu toalete. Cei de la Drumurile Naţionale ne-au comunicat verbal că nu au fost prevăzute în proiect aceste toalete, tot se invocă un ordin de ministru, cum că acele toalete se pot amplasa doar în parcări de lungă durată, parcare de lungă durată care nu există pe acest traseu. Urmează să vedem ce soluţii pot fi identificate, pentru că suntem totuşi în secolul 21 şi pe o rază de 60 km un drum naţional să nu aibă asemenea facilităţi nu e OK”, a declarat, pentru Axanews.ro, prefectul de Maramureş, Vasile Moldovan.

Partea proastă este că în proiectul de modernizare a acestui drum nu au fost prevăzute nici acele mici amenajări unde oamenii să se oprească şi să mănânce, de exemplu.

“Nici celelalte amenajări nu sunt prevăzute. Dacă nu primim răspuns pozitiv din partea CNAIR şi a executantului lucrării, atunci vom face demersuri şi cu sprijinul Consiliului Judeţean, să putem rezolva aceste probleme. Dacă ne referim la parcări, ele vor fi ca şi număr destul de semnificativ, parcări mai mici, maxim cinci autoturisme. Două sau trei parcări pentru TIR-uri, să încapă un singur TIR. La parcarea de la Giuleşti s-a renunţat, o altă variantă nu a fost comunicată”, a mai menţionat Vasile Moldovan.

Mai multe stiri pe Axanews.ro

Dragoş HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here